Gradonačelnik Šapić sa predstavnicima Delegacije EU u Srbiji studio b

Objavljeno: 28.07.2022. 14:26 Izmenjeno: 28.07.2022. 14:26

Sagovornici su podsetili na projekte na kojima su Evropska unija i Grad Beograd do sada sarađivali.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić  primio je u zdanju Starog dvora predstavnike Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji na čelu sa Emanuelom Žofreom.

Gradonačelnik Šapić je zahvalio na poseti i rekao da je saradnja Beograda sa Evropskom unijom vrlo značajna jer je reč o prestonici države koja je u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Upoznajući goste sa planovima i budućim koracima, on je istakao da je ekologija prestonice jedan od prioriteta nove gradske vlasti.

Kao veoma značajan naveden je projekat energetske efikasnosti za objekte od javnog značaja.

Prvi čovek Beograda je naveo da Evropska unija već finansira brojne projekte u Beogradu, uključujući one u oblastima socijalnog stanovanja, prerade otpadnih voda i izrazio zadovoljstvo zbog ohrabrujućih koraka koji su postignuti.

U razgovoru je istaknuta želja za nastavkom saradnje na svim poljima, posebno  u upravljanju migracijama budući da Evropska unija podržava Srbiju i najveći je donator Republike Srbije na ovom polju.

Na sastanku je bilo reči o mogućnostima saradnje i u drugim oblastima, a pre svega kulturi, turizmu i složili da se kroz ulaganja Evropske unije u državne ustanove direktno ulaže i u razvoj grada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana