Gradonačelnik Šapić sa ambasadorom Kraljevine Maroko studio b,beoinfo

Objavljeno: 19.07.2022. 12:35 Izmenjeno: 19.07.2022. 12:35

Kako je u ovom susretu rečeno, Srbija i Maroko imaju veoma dobre međusobne odnose. Kraljevina Maroko vodi doslednu i principijelnu politiku, pružajući Srbiji podršku u njenoj borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta. 

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić susreo se u zgradi Starog dvora sa ambasadorom Kraljevine Maroko Muhamedom Aminom Belhažom.

Ambasador Belhaž i gradonačelnik Šapić su u srdačnom razgovoru govorili o brojnim aktuelnim temama.

Dvojica zvaničnika istakla su da je 2022. godina izuzetno važna u odnosima naše dve zemlje zato što je ove godine, uz kulturne manifestacije i programe, obeleženo 65 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Tokom ovog razgovora sagovornici su podsetili da se saradnja srpske prestonice i Rabata, glavnog grada Maroka, realizuje na mnogo nivoa pa je tako 2017. godine potpisan Sporazum o partnerstvu i saradnji ova dva grada. Očekivanja su da se saradnja nastavi i pospeši na dobrobit građana dve prestonice.

Ambasada Kraljevine Maroko angažovana je na mnogim poljima, kontinuirano promovišući i jačajući odnose naše dve zemlje. Organizovani su privredni skupovi na kojima su privrednici iz obe zemlje mogli da razmene iskustva, ali i mnogi kulturni događaji, pa je tako, između ostalog, Maroko bio počasni gost na Beogradskom sajmu knjiga 2018. godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana