Gradonačelnik Šapić razgovarao s ambasadorom Francuske studio b

Objavljeno: 26.09.2022. 13:35 Izmenjeno: 26.09.2022. 13:35

Pozvao je goste iz Francuske da nastave da dolaze u što većem broju u našu prestonicu i uživaju u gostoprimstvu bratskog srpskog naroda.

 

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić primio je  u Starom dvoru ambasadora Republike Francuske u Srbiji Pjera Košara.

Tom prilikom domaćin i gost podsetili su na tradicionalno prijateljstvo između dve zemlje i veoma dobru kulturnu i ekonomsku saradnju.

Ambasador Košar i gradonačelnik Šapić razgovarali su i o saradnji francuskih kompanija na realizaciji kapitalnih infrastrukturnih projekata u Beogradu.

Posebno je naglašena uloga francuskih kompanija u uređenju komunalne deponije u Vinči, kojom će biti rešen jedan od najvećih ekoloških problema u ovom delu Evrope, kao i realizacija projekta izgradnje metroa, jednog od najvećih i najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Beogradu i Srbiji. Susret prvog čoveka glavnog grada Srbije i ambasadora Republike Francuske bio je prilika i da se uputi poziv investitorima da i dalje ulažu u naš grad.

Na sastanku je istaknuto i da je kulturna saradnja dve zemlje, kao i dve prestonice na zavidnom nivou i da se svake godine unapređuje.

Gradonačelnik je podsetio da je Beograd i nakon epidemije kovida nastavio da bude atraktivna turistička destinacija i jedan od najposećenijih gradova u ovom delu Evrope. Pozvao je goste iz Francuske da nastave da dolaze u što većem broju u našu prestonicu i uživaju u gostoprimstvu bratskog srpskog naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Sreda
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana