Gradonačelnik Šapić obišao renovirani bazen u Mladenovcu

Objavljeno: 04.07.2022. 14:27 Izmenjeno: 04.07.2022. 14:30

Šapić je na kraju pozvao sve Mladenovčane da dođu na bazen sportsko-rekreativnog centra i da uživaju uz pristojne cene i dobru uslugu.

foto tanjug

 

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je u Mladenovcu renovirani bazen Sportskog centra „Ljubomir Ivanović Gedža”, čime je u ovoj beogradskoj opštini zvanično počela kupališna sezona. Događaju su prisustvovali gradski menadžer Miroslav Čučković i predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić.

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je srećan što je ovaj bazen, koji nije radio par godina, sada ponovo otvoren, gde deca mogu da se kupaju i koriste besplatne škole plivanja, na koje je sada prijavljeno duplo više dece nego što je to bilo ranije.

– Bazen je sada sređen, ali ima tu još mnogo stvari koje bi mogle da se urade, ne samo bazen već čitav Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža”. Važno je da napravimo projekat jer Mladenovac zaslužuje da ima ozbiljan sportski centar – istakao je Šapić.

On je dodao da je bilo razgovora i o proširivanju parcele, ali i nekom otvorenom bazenu u budućnosti.

– Moja obaveza je da, kao gradonačelnik Beograda i kao neko ko se dugo bavio sportom, ovu oblast ostavim u mnogo boljem stanju nego što sam zatekao. Želim da za par godina Beograd bude daleko opremljeniji kada su u pitanju bazeni, sportski centri, igrališta, kao i da ponuda sportskih dešavanja bude veća – rekao je gradonačelnik.

Sportskim objektima neophodne su subvencije lokalnih samouprava jer teško da mogu sami da prave profit, dodao je Šapić.

– Sport i kultura ne mogu da budu profitabilni. Ako hoćemo da vodimo računa o svom narodu i pokoljenjima, ne može sve da bude tržišno, a upravo sport i kultura ne mogu da budu deo tržišne ekonomije. Ulagaćemo u te oblasti, ali nećemo očekivati da se svaki dinar vrati. Tačnije, on se vraća kroz kvalitetno odrastanje i zdraviju decu i predstavlja ulaganje u budućnost – rekao je Šapić.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je gradonačelniku na poseti, a naročito na podršci za rekonstrukciju ove za njih najvažnije sportske ustanove i za realizaciju već dogovorenih projekata između Grada Beograda i Opštine Mladenovac.

– Uveren sam da ćemo imati još bolju i kvalitetniju saradnju sa Gradskom upravom – naveo je Glišić.

Beograd otvoren za različitosti,ali neću otvoriti Evroprajd

Gradonačelnik Aleksandar Šapić izjavio je da će Grad Beograd uvek biti otvoren za ljude različitog verskog, nacionalnog i seksualnog opredeljenja, ali da „Europrajd“ neće otvoriti jer, kako kaže, ne vidi sebe na čelu te manifestacije.

Na pitanje novinara u Mladenovcu zbog čega ne želi da otvori „Europrajd“, s obzirom na to da su njegovi prethodnici bili na Paradi ponosa, te konstataciju da su povodom toga reagovale LGBT organizacije „koje kažu da su ljute“, Šapić je odgovorio:

„Ne znam zašto su ljuti na mene. Ja nisam ljut ni na koga. To što su moji prethodnici išli, a ja neću, pa nismo mi klonovi. Svako od nas ima neku svoju životnu, političku filozofiju, različiti smo ljudi“.

Šapić je istakao da će Beograd uvek biti i ostati grad otvoren za ljude različitog i verskog i macionalnog i seksualnog opredeljenja.

„Ako postoji otvoren grad u regionu, to je Beograd. To zbog čega ja neću otvoriti tu manifestaciju, neću, ne želim da je otvorim. Ne vidim sebe na čelu te manifestacije i naopako bi bilo da sebe vidim na čelu svake manifestacije“, rekao je Šapić.

Naveo je da ne vidi razlog da se na njega neko zbog toga ljuti i dodao da će se njegova zamenica time baviti, te da će Grad Beograd da ispuni svoju obavezu.

„Mislim da ćemo mi da se pokažemo kao dobri domaćini“, dodao je Šapić.

Naveo je da je i na nedavnoj konferenciji rekao koje manifestacije će on lično podržati i sa kojima se više poistovećuje kao što je, dodao je, Međunarodni dan porodice.

Podsetio je da već godinama 14. i 15. maja obeležava porodični vikend na Novom Beogradu, pošto je 15. maj Međunarodni dan porodice.

„Tu sam bio zato što se tu osećam bolje nego da idem na ove druge vrste događaja, što ne znači da Grad Beograd neće biti grad otvoren za sve moguće različitosti i potpuno sam siguran da će sve proći u najboljem redu“, rekao je Šapić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana