Radojičić: Definisaćemo konkretne ciljeve uređenja i čišćenja prestonice Beoinfo

Objavljeno: 22.06.2018. 13:05 Izmenjeno: 23.06.2018. 13:09

Definisaćemo konkretne ciljeve za naredni period uređenja i čišćenja prestonice , poručio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić posle prvog radnog sasatanka sa direktorima JKP Zelenilo i Čistoća.

foto Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sastao se sa direktorima JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodanom Stanojevićem i JKP „Gradska čistoća” Miroslavom Bogdanovićem. Radojičić je istakao da su se dogovorili o detaljnoj analizi trenutnog stanja, nakon čega će, ukoliko bude potrebe, biti napravljeni konkretni koraci po pitanju unapređenja rada „Čistoće” i „Zelenila”.

Gradonačelnik je rekao da tokom prvih nedelja na novoj funkciji prolazi kroz fazu upoznavanja sa funkcionisanjem sistema, kao i da mu je bilo veoma drago da od Stanojevića i Bogdanovića čuje viđenje trenutnog stanja u gradu i javnim preduzećima na čijim se čelima nalaze.

– Danas sam imao prvi radni sastanak sa direktorima JKP „Gradska čistoća” i JKP „Zelenilo – Beograd”. Tokom narednih dana sigurno će biti urađene dodatne analize, nakon čega ćemo napraviti koncept i plan daljeg razvoja. Dogovorili smo se da ćemo jednom nedeljno obilaziti tri slučajno izabrane lokacije, kako bismo se na terenu uverili da li bi eventualno trebalo da se naprave izvesne promene. Radujem se tim akcijama jer sam siguran da „Čistoća“ i „Zelenilo“ rade odličan posao, a tamo gde bude prostora da se njihova delatnost dodatno unaprediti, to će sigurno biti urađeno – naglasio je Radojičić.

Prema njegovim rečima, čistoća našeg grada, ali i kvalitet i broj zelenih površina, predstavljaju kategorije na čiji kvalitet ne utiču samo javna preduzeća koja se bave tim delatnostima, već i građani čija je pomoć kod ovakvih pitanja neophodna.

– Akcenat je trenutno na analizama i obilascima, ali će nakon toga uslediti i procena da li je potrebno izdvajati sredstva za nova ulaganja u infrastrukturu jednog ili drugog preduzeća – zaključio je Radojičić.

Direktor „Zelenila“ Slobodan Stanojević je rekao da je razgovor sa gradonačelnikom veoma važan jer prostor za unapređenje uvek postoji.

– Beograd je u prethodne četiri godine uradio fanstastičan posao na unapređenju stanja javnih zelenih površina. Pohvale zbog toga dobijamo sa svih strana, naročito iz regiona i sigurno je da ćemo nastaviti da radimo svoj posao najbolje što možemo – rekao je Stanojević.

Prvi čovek „Čistoće“ Miroslav Bogdanović je potvrdio da je na današnjem sastanku urađen svojevrstan presek trenutnog stanja.

– Krenućemo sa obilascima koje je pomenuo i gradonačelnik, a to je način na koji ćemo utvrditi da li u Beogradu postoji šansa za dodatno unapređivanje naše delatnosti – rekao je Bogdanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Pljusak

Max: 14°C
Min: 11°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana