Gradonačelnik Radojičić se sastao sa šefom misije Saveta Evrope u Srbiji Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 14. 08. 2019. 15:23:46

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se  sa šefom misije Saveta Evrope u Srbiji Tobiasom Flesenkemperom, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje Grada Beograda i Saveta Evrope.

Dvojica zvaničnika razgovarala su o zajedničkom projektu Saveta Evrope i Evropske unije  u koji će u narednom period zbog izuzetne dosadašnje saradnje Grad Beograd biti direktno uključen. Reč je o projektu „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi, faza II”, čiji je osnovni cilj da se unapredi funkcija ljudskih resursa u lokalnim samoupravama i osnaže kapaciteti zaposlenih kroz dalji razvoj sistema stručnog usavršavanja. U narednom periodu, Savet Evrope će nastaviti da pruža podršku razvoju ljudskih resursa u 50 jedinica lokalne samouprave.

–Uključivanje Grada Beograda u ovaj projekat je u cilju razmene iskustava koja će doprineti poboljšanju ostvarivanja ljudskih prava na lokalnom nivou. Značajno je da Grad Beograd dalje produbljuje saradnju sa Savetom Evrope kroz važne projekte za sve građane. Razgovarali smo i o posebnom akcentu koji će biti stavljen i na projekte koji su usmereni  na pobojšanje položaja Roma i na oblast obrazovanja – rekao je Radojičić.

Flesenkemper je zahvalio Gradu Beogradu što je već 18 godina domaćin Kancelarije Saveta Evrope i predstavio aktivnosti koje Kancelarija sprovodi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 17°C

Vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana