Radojičić čestitao 90 godina JKP „Zelenilo-Beograd” Beoinfo

Objavljeno: 22.10.2019. 21:01 Izmenjeno: 23.10.2019. 21:31

U narednom periodu imaćemo mnogo akcija u koje ćemo želeti da uključimo građane da zajedno učinimo grad zlenijim, ali tu ćemo najpre morati da imamo podršku „Zelenila”-rekao je gradonačelnik

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić zajedno sa direktorom JKP „Zelenilo-Beograd”  Slobodanom Stanojevićem pozdravio je danas u Starom dvoru zaposlene ovog preduzeća na proslavi jubileja 90 godina postojanja firme.

Gradonačelnik je čestitao svim sadašnjim i bivšim zaposlenima obeležavanje jubileja i poručio da mu je čast da bude gradonačelnik grada koji ima preduzeće sa tako dugom tradicijom kao što je „Zelenilo”.

– Preduzeće od 90 godina je preduzeće sa mnogo tradicije, koje se mnogo razvijalo i koje je dostiglo značajan nivo. Njegovi rezultati su fascinantni i na zavidnom nivou i to smo videli i u prezentaciji, ali to vidimo i svakog dana na ulicama grada. Zbog svega toga možemo uputiti samo reči pohvale ljidima koji rade u „Zelenilu-Beograd” – rekao je gradonacelnik.

On je zaposlenima poručio da rade odgovoran, važan i lep posao kojim čine da grad bude zeleniji, zdraviji i lepši.

–Posebno mi je pažnju skrenula činjenica da „Zelenilo” brine o 1.330 dečjih igrališta. Samo taj segment da uređuju u dvomilionskom gradu već je važna i odgovorna stvar. Tim uređenim igralištima deci čine sretnije detinjstvo  i utiču na njihov razvoj – naveo je Radojičić.

Prema njegovim rečima misija mu je najviše fokusirana da grad bude zeleniji i zdraviji za sugrađane.

–Pored svih drugih podjednako važnih segmenata, koje moji saradnici odlično i odgovorno obavljaju, najviše se zalažem da grad bude zdraviji. Svestan sam koliko je infrastruktura važna i vidite koliko se Goran Vesić zalaže za taj posao i zaista ga obavlja dobro. Moja pak usmerenja su ka zelenijem gradu i to sa „Zelenilom” mogu da učinim – rekao je on.

Gradonačelnik je naglasio da je cilj da se sadašnjih 15 odsto zelenih površina Beograda poveća do 2025. godone na 25 odsto.

Grad Beograd je uvek tu za ovo preduzeće, da vam omogući bolje uslove za rad. Vaša firma je velika zajednica od čak 1200 radnika, a na nama je da vam damo bolje uslove kako bi vi dali bolji svoj doprinos – rekao je on i poželeo „Zelenilu” da još mnogo godina slavi i uspešno posluje.

Slobodan Stanojević je istakao da je pored veoma velikog broja projekata koje „Zelenilo” radi u Beogradu najponosniji na Park Vojvode Vuka koji je urađen u rekordnom roku za nešto više od 60 dana i koji je sada u punom kapacitetu korišćenja.

–U roku smo završili i plato kod beogradskog Pobednika na koji se čekalo 30 godina, kao i Pionirski park. Nakon 58 godina smo obnovili Park Prijateljstva, koji je ponos svih zaposlenih u  našem preduzeću. Sa njim smo upotpunili Park Ušće koji je takve vrste jedan od najlepših u regionu i ovom delu Evrope – rekao je Stanojević.

On je naglasio da se danas radi na petnaestak gradilišta od kojih je izdvojio Park Milutina Milankovića i Park Šumice, gde se radovi odvijaju utvrđenom dinamikom i koji će uskoro biti dostupni građanima.

–Moja ocena je da je „Zelenilo” izraslo u jedno odgovorno, mobilno i odlično opremljeno preduzeće, koje prihvata sve izazove. Jako sam ponosan i na to što smo kroz brojne akcije uključili građane i zajedno smo u misiji za lepši, uređeniji i zeleniji Beograd – rekao je direktor preduzeća.

Gradonačelnik je sa direktorom preduzeća najboljim radnicima uručio zahvalnice.

Događaju su prisustvovali sekretar za kulturu Ivan Karl, glavni urbanista Marko Stojčić, drektori beogradskih javnih komunalnih preduzeća, predstavnici beogradskih opština i ljudi iz kulturnog i javnog života.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Oblačno

Utorak
Moguća kiša

Max: 18°C
Min: 10°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana