Gradonačelnik otvorio skup interventnih kardiologa Tanjug

Objavljeno: 14.04.2019. 20:38 Izmenjeno: 15.04.2019. 12:21

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić otvorio je 13. Beogradski samit interventnih kardiologa, koji se održava u beogradskom hotelu Kraun plaza.

foto Tanjug

Radojičić je ukazao da će precizna dijagnostika omogućiti zaštitu pacijenata od „over tretmana“ koji, kako kaže, definitivno postoji i jedan je od savremenih problema medicine. „Sve to će doprineti da vaša oblast bude jedna od ključnih u daljem razvoju medicine, pored genetike, molekularne biologije…“, rekao je Radojičić učesnicima skupa.

Radojičić je novinarima rekao da je posao kardiologa veoma težak i odgovoran, ali i da je ova oblast veoma prosperitetna i da se njom manje invazinim procedurama rešavaju značajni problemi. „Jedan od pravaca razvoja savremene medicine biće i ova oblast. Kao gradonačelnik sam ponosan što u Beogradu imamo sedam centara koji rade veliki broj procedura. Kada jedan grad ima toliko stručnjaka u ovoj oblasti koji mogu da stanu rame uz rame evropskih stručnjaka, to je velika stvar“, ocenio je Radojičić, koji je po profesiji lekar.

On je ukazao da je intervetna kadriologija veoma značajna jer je minimalno invazivna i njom se rešavaju problemi koji su ranije zahtevali mnogo invazivnije procedure.

Ova oblast se, prema rečima Radojičića, sve više približava pacijentu i personalizuje medicinu za razliku od klasične medicine, koja je često protokolarna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana