Gradonačelnik Radojičić: Nova vozila i cisterne za još efikasniji rad „Gradske čistoće”

Objavljeno: 07.11.2019. 17:55 Izmenjeno: 07.11.2019. 17:55

Sa 30 novih vozila i 25 novih cisterni „Gradska čistoća” će još efikasnije obavaljati posao na teritoriji Beograda, rekao je danas gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić, nakon sastanka sa direktorom ovog preduzeća Markom Popadićem.

Foto:Beoinfo

Popadić je na sastanku izvestio gradonačelnika o aktivnostima „Gradske čistoće” u prethodnom periodu.

– S obzirom na obim i značaj posla koji obavlja, naša zajednička ocena jeste da su ulaganja u ovo preduzeće od izuzetnog značaja za naše sugrađane i kvalitet života u našem gradu. U narednom periodu „Gradska čistoća” dobiće novih 30 vozila za odnošenje smeća, a trenutno ih ima 150. Važno je i da će „Gradska čistoća” imati duplo više cisterni, trenutno ih ima 25 i dobiće još 25 novih – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio da pored komunalnog reda „Gradska čistoća” doprinosi očuvanju životne sredine i ekologiji u Beogradu. Popadić je izvestio gradonačelnika i o stanju velikih „divljih” deponija koje su bile predmet čišćenja tokom letnjih meseci. Radojičić je istakao značaj reciklažnih ostrva, selekcije otpada i posebno projekata koji podižu svest kod dece o ovoj temi.

– Grad Beograd je započeo akciju „Reciklosaurusi” u okviru koje se u osnovnim školama postavljaju kante za separaciju i kasnije recikliranje otpada. Važno je da deca od malena nauče kako da odvajaju otpad – naveo je gradonačelnik.

On je dodao da  u ovom trenutku na teritoriji grada ima 171 kontejner za reciklažu na 57 lokacija, kao i da je cilj je da se u budućnosti postavi dodatnih 57 reciklažnih ostrva.

– Tema sastanka bile su i aktivnosti „Gradske čistoće” u narednoj budžetskoj godini. Važno je da fokus bude na ekologiji i podizanju svesti građana i njihovom doprinosu u čistoći glavnog grada – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da je zadatak za budući period i povezivanje „Gradske čistoće” u sistem „Smart sitija”. Ovo preduzeće radi pilot projekat postavljanja senzora u kontejnere uz pomoć kojih se iz kontrolne sobe „Gradske čistoće” koordinira red vožnje, a sve sa ciljem adekvatnih ušteda i promptnog reagovanja, kao i brzog prevoza smeća.

– Za naredni period je najvažnije da je „Gradska čistoća” spremna da u zimskim danima svoj posao odrađuje kvalitetno – zaključio je gradonačelnik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 31°C

Pretežno vedro

Utorak
Moguća kiša

Max: 20°C
Min: 16°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana