Gradonačelnik Radojičić: Investicije iz Povolžja stižu u Beograd Beoinfo

Objavljeno: 25.05.2021. 15:16 Izmenjeno: 26.05.2021. 11:06

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić  je u zgradi Starog dvora primio delegaciju Udmurtske Republike, predvođenu zamenikom predsedavajućeg Vlade Udmurtije Mihailom Homičem

Udmurtska Republika se nalazi u Povolškom federativnom okrugu, jednom od najrazvijenijih okruga Ruske Federacije. Privredna komora Srbije je ovih dana domaćin poslovnog foruma u sklopu kojeg je udmurtska delegacija i posetila gradonačelnika Radojičića.

– Grad Beograd i Srbija jako drže do prijateljstva s Rusijom. Grad Beograd, ali i ja lično kao gradonačelnik, snažno podržavamo ovakve konstruktivne sastanke čiji je cilj da identifikujemo još polja na kojima već dobro uspostavljenu saradnju možemo dodatno da proširimo – kazao je gradonačelnik.

Mihail Homič je tokom sastanka kazao da su njihova očekivanja velika, a budući da privreda Udmurtije snažno podržava preduzetništvo i javno-privatna partnerstva, ova delegacija vidi Beograd kao grad s kojim je moguće ostvariti veoma dobru saradnju.

– Razgovor s gospodinom Homičem je bio izuzetno konstruktivan. Ljudi u Srbiji možda nisu mnogo upoznati s Udmurtijom, ali mislim da će biti dovoljno ako kažem da se u ovoj oblasti rodio veliki kompozitor Čajkovski, kao i da je proslavljeni konstruktor oružja Kalašnjikov tamo proveo veći deo svog radnog veka, pa da svima bude jasno koliko je ova republika važna kako za rusku kulturu tako i za industriju – napomenuo je gradonačelnik Radojičić.

Zamenik predsedavajućeg Vladi Udmurtije je gradonačelnika Radojičića upoznao s nekim od privrednih grana po kojima je Udmurtija poznata ne samo u Ruskoj Federaciji nego i globalno. Naime, Udmurtija se ističe po preduzetništvu u oblasti medicinskog inženjeringa, pa tako proizvode defibrilatore i pejsmejkere visokog kvaliteta. Dalje, tu su IT industrija, prehrambena, drvno-prerađivačka, hemijska i još nekoliko veoma snažnih privrednih grana.

– Veoma sam zadovoljan onim što sam danas čuo, a posebno mi je drago što su u Udmurtskoj Republici Beograd prepoznali kao grad u kojem ima prostora da uspešne udmurtske kompanije investiraju. Iskazano je veliko interesovanje, pa će tako Gradu biti dostavljeni konkretni predlozi na kojima ćemo zajednički raditi kako bi investicije i bile realizovane. Često ponavljam da je Beograd investiciona prestonica Jugoistočne Evrope i drago mi je što je današnji sastanak to još jednom potvrdio – zaključio je prvi čovek Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana