Gradonačelnik Radojičić: Beograd će se priključiti mreži „Zdravih gradova” Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 12. 11. 2019. 16:02:12

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se  sa direktorom Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju dr Marijanom Ivanušom.

Foto: Beoinfo

Tema sastanka bila je priključivanje Grada Beograda mreži „Zdravih gradova”, što podrazumeva niz aktivnosti koje gradovi članovi sprovode za unapređenje zdravlja i kvaliteta života svojih sugrađana.

– Jedan od ciljeva našeg sastanka jeste pokretanje bliske saradnje sa timom Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije. Grad Beograd brine o zdravlju svih svojih stanovnika. Važno nam je da našim sugrađanima u glavnom gradu obezbedimo zelenije i zdravije okruženje. U narednom periodu želimo da podignemo svest ljudi o važnosti unapređenja fizičke, psihičke i socijalne komponente zdravlja, čime se podiže i  kvalitet života svih građana Beograda – rekao je gradonačelnik.

Marijan Ivanuša je konstatovao da je Beograd kao najveća lokalna samouprava u Srbiji uvek dobar primer svim drugim gradovima u zemlji, ali i regionu.

– Svesni smo da Beograd definiše trendove koji ostali gradovi prate i zato nam je saradnja sa Beogradom značajna – naglasio je Ivanuša.

Povezujući ključne ljude, zajednice, stručnjake i građane, „Zdravi grad” je projekat Svetske zdravstvene organizacije koji se temelji na pronalaženju novih puteva za zdravlje građana u zajednici, u skladu sa strategijom „Zdravlje za sve za 21. vek” i ciljevima održivog razvoja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Oblačno

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 15°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana