Gradonačelnik pozdravio mladence jubilarne „Svadbe za maštanje” Beoinfo

Objavljeno: 19.05.2019. 13:35 Izmenjeno: 19.05.2019. 13:35

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić pozdravio je mladence na jubilarnoj, dvadesetoj „Svadbi za maštanje”, koja se tradicionalno održava ispred Starog dvora. On je kao ovogodišnji domaćin Kolektivnog venčanja mladencima poručio da čuvaju i neguju svoj odnos, što je veoma važno, kako je naveo, „u današnjem vremenu usamljenosti i opštoj buci interneta i informacija”.

Manifestacija je za Grad Beograd vrlo značajna zbog čega je već dve decenije podržava. Više od hiljadu parova venčalo se na ovaj način, tako da Kolektivno venčanje sa ovakvom tradicijom postaje brend Beograda, uz maraton, Ulicu otvorenog srca i mnoge festivale. Možemo da se podičimo manifestacijom jer šaljemo lepu sliku u svet – istakao je Radojičić.

Za Srbiju je važno da ima mnogo novorođene dece jer iako Vlada Srbije i Grad Beograd mnogo toga grade, bez potomstva to neće imati pravu vrednost, naveo je Radojičić.

– Poruka porodicama, koje se sada osnivaju, jeste da se dugo očuvaju, ali i da se uvećavaju brojem dece – kazao je gradonačelnik.

Ljubav je umeće, citirao je gradonačelnik Eriha Froma, i dodao da zaljubljenost treba da pređe u ljubav jer će u suprotnom biti osećanje koje izneveri kada prođe.

– Na ljubavi mora da se radi, mora da se ulaže u nju i mora da bude najviši cilj, a onda će brak biti uspešan – zaključio je Radojičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana