Gradonačelnik posetio decu obolelu od cerebralne paralize Studio B

02. 09. 2019. 19:31:39

Srećan početak nove školske godine gradonačelnik Radojičić poželeo je i đacima i nastavnicima Osnovne škole „Miodrag Matić“. Ova škola jedina je prosvetna ustanova u Srbiji koja se bavi obrazovanjem i vaspitanjem dece obolele od cerebralne paralize.

Gradonačelnik je istakao da je Beograd spremno dočekao početak nove školske godine i dodao da mu je zadovoljstvo što je posetio školu koju pohađaju deca ometena u razvoju.

– Ova ustanova je jedinstvena jer se u okviru škole, koju pohađa 55 dece, nalazi i bolnica gde se radi rehabilitacija te dece. Razgovarao sam sa decom i roditeljima, i možemo biti ponosni da Beograd i Srbija imaju ovakvu školu. Mi kao odgovorno društvo moramo još više pažnje da obraćamo na decu koja su ometena u razvoju, a na nama je da svima obezbedimo maksimalne uslove kako bi bili u stanju da se u svojim kapacitetima razvijaju i uključe u svakodnevni život – istakao je Radojičić i zahvalio ljudima koji rade u ovoj ustanovi.

On je istakao da se kao lekar i dečji hirurg sreće sa decom obolelom od cerebralne paralize, ali i dodao da je sve što je danas video u ovoj školi za svaku pohvalu.

– Želem da posebno zahvalim zaposlenima u ovoj školi jer ulažu veliki trud u rad sa decom, rade specifičan i vrlo zahtevan posao. Važno je da kao društvo pomažemo jedni drugima i da u segmentima života u kojima postoje određene smetnje učinimo sve da umanjimo njihov efekat. Značajno je da još više pomažemo i olakšamo život deci ometenoj u razvoju – kazao je Radojičić.

Dr Zoran Andrić, direktor škole, rekao je da tu školu pohađaju višestruko ometena deca koja imaju motoričke, ali i česte poremećaje govora, sluha, vida i elemente autizma.

– Naš posao je težak, ali uz podršku Grada Beograda, Ministarstva prosvete i gradskog sekretarijata, taj posao je olakšan – istakao je Andrić i dodao da je gradonačelnik prvi koji je sa te pozicijie posetio tu ustanovu posle više od 20 godina.

Direktorka Specijane bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju dr Mirjana Bošković istakla je da bolnica sa školom sarađuje više od 30 godina.

– Upućeni smo jedni na druge jer su nam pacijenti zajednički i udruženo radimo na dobrobit ove dece – zaključila je Boškovićeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 3°C

Slaba kiša

Utorak
Moguća kiša

Max: 4°C
Min: 3°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana