Radojičić i ambasadorka Danske o razvoju Beograda u pravcu zelenijeg i zdravijeg grada Beoinfo

Objavljeno: 24.09.2020. 17:41 Izmenjeno: 24.09.2020. 17:42

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ugostio je u Starom dvoru novoimenovanu ambasadorku Kraljevine Danske Suzan Šajn sa kojom je razgovarao o razvoju Beograda u pravcu zelenijeg i zdravijeg grada

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ugostio je u Starom dvoru novoimenovanu ambasadorku Kraljevine Danske Suzan Šajn sa kojom je razgovarao o razvoju Beograda u pravcu zelenijeg i zdravijeg grada. Gradonačelnik je ambasadorki poželeo dobrodošlicu i osvrnuo se na dobru saradnju sa prethodnim ambasadorom Haugorom, ističući uverenje da će se ona nastaviti i sa ambasadorkom Šajn.

– Saradnja sa ambasadom Kraljevine Danske veoma je dragocena Beogradu. Kao rezultat imamo brojne dobre ideje, smernice i sugestije u mnogim oblastima koje su važne za kvalitet života. Upravo na inicijativu ambasade, Beograd se uključuje u projekat „Gradovi koji menjaju dijabetes” – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Radojičić je ambasadorku upoznao sa vizijom i naporima da Beograd bude zeleniji i zdraviji grad i osvrnuo se na Kopenhagen, kao grad koji nudi dobra rešenja za izazove sa kojima se suočavaju urbane sredine.

Ambasadorka je podelila utisak da je Beograd zeleniji grad nego što je očekivala i podržala napore daljeg razvoja grada u oblasti ekologije.

Zvaničnici su se saglasili da iskustva i dostignuća Danske u oblasti zaštite životne sredine mogu biti značajna za Beograd.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana