Gradonačelnik Beograda primio ambasadorku Portugalije Beoinfo

Objavljeno: 03.06.2020. 15:04 Izmenjeno: 03.06.2020. 15:04

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ugostio je u Starom dvoru ambasadorku Portugala u Srbiji Mariju Virdžiniju Mendez da Silva Pinu.

Radojičić i Pina razgovorali su o unapređenju saradnje u oblasti turizma, kulture i zaštite životne sredine dva glavna grada, Lisabona i Beograda.

Kada je reč o saradnji u oblasti turizma, broj turista koji iz Portugalije dolaze u Beograd je šest hiljada godišnje, što je uvećanje u odnosu na prethodne godine. Međutim, gradonačelnik je istakao da je pandemija virusa korona veliki izazov za sve metropole i da treba uložiti znatno više truda u međunarodnu saradnju u turizmu.

Gradonačelnik je ambasadorki Portugalije zahvalio na sveukupnoj dosadašnjoj pomoći kojom Portugalija podržava evrointegracije Srbije i istakao značaj podrške koju dobijamo od zemlje koja će uskoro preuzeti rotirajuće predsedavanje Savetu Evropske unije.

– Portugalija  je zemlja koja će u prvoj polovini 2021. predsedavati Evropskom unijom. Njena podrška će biti izuzetno značajna za Srbiju, posebno kada bude na čelu Saveta Evropske unije, ali i kasnije na našem putu evrointegracija. Zbog toga sam veoma zahvalan na njenoj pomoći u svim naporima koje Srbija ulaže u procesu pristupanja Evropskoj uniji – rekao je Radojičić.

Ambasadorka Pina je navela da će Portugalija nastaviti da podržava evrointegracije Srbije, s obzirom na iskustvo svoje države kojoj je članstvo u EU bilo najznačajniji faktor za napredak. Ona je naglasila da su politički odnosi dve zemlje stabilni, kao i da za ekonomske odnose postoji velika zainteresovanost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana