Gradonačelnici Beograda i Pekinga o saradnji Beoinfo

Objavljeno: 16.05.2017. 10:58 Izmenjeno: 17.05.2017. 12:44

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se sa gradonačelnikom Pekinga Cai Cijem, sa kojim je razgovarao o učvršćivanju saradnje dva grada, zajedničkim projektima, kao i o održavanju manifestacija „Dani Pekinga u Beogradu” i „Dani Beograda u Pekingu”.

– Ovo mi je drugi put u dve godine da imam priliku da se sretnem sa gradonačelnikom Pekinga, jednim od dva ili tri najvažnija grada u svetu. To najbolje govori o tome da odnosi Republike Srbije sa NR Kinom nikad nisu bili bolji, odnosi naša dva glavna grada takođe. Zato ćemo po prvi put ovog septembra imati manifestaciju „Dani Pekinga u Beogradu”, gde ćemo u okviru dva dana imati priliku da organizujemo veliki broj događaja u oblasti sporta, kulture, biznisa, kako bismo naša dva grada i naroda još više približili – istakao je Siniša Mali.

On je naglasio da je tema sastanka bila i direktna linija Beograd–Peking, koja bi trebalo da bude uspostavljena.

– Mi smo za prva tri meseca ove godine imali 100 odsto više turista iz Kine u odnosu na isti period prošle godine, taj broj se iz dana u dan povećava, a direktan let između dva glavna grada će svakako umnogome doprineti nastavku tog trenda. Takođe, u ovom trenutku imamo nekoliko milijardi evra planiranih investicija iz Kine, i to je takođe bila jedna od tema razgovora sa gradonačelnikom Pekinga, koga očekujem u Beogradu u septembru ove godine – zaključio je gradonačelnik Mali, koji sa delegacijom Srbije, na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, boravi u Kini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana