Gradonačelnici Beograda i Banjaluke najavili unapređenje saradnje Tanjug

Objavljeno: 09.08.2018. 15:40 Izmenjeno: 10.08.2018. 14:03

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić primio je danas u Starom dvoru gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dva grada.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

 

Događaju su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i šef kabineta gradonačelnika Banjaluke Milan Grubor.

– Imao sam zadovoljstvo da danas ugostim gradonačelnika Banjaluke. Razmenili smo iskustva i napravili presek trenutnog stanja u naša dva grada. Gospodina Igora Radojičića sam informisao o projektima koji se izvode, kao i onima koji se planiraju u Beogradu. Razgovarali smo kako možemo da unapredimo našu saradnju i o aktivnostima koje u budućnosti možemo zajedno da realizujemo – istakao je gradonačelnik Beograda.

On je dodao da Beograd i Banjaluka imaju dugu i prijateljsku saradnju u raznim vidovima.

– Verujem da je ovo nastavak plodotvorne saradnje dva grada, koja su vrlo blisko povezana u svakom pogledu. Radujem se i očekujem nove aktivnosti – istakao je Zoran Radojičić.

On je najavio da će se manifestacija „Kočićevi dani” i ove godine obeležiti paralelno u Beogradu i u Banjaluci, kao jedan od projekata koji će se zajednički organizovati.

Gradonačelnik Banjaluke zahvalio je čelnicima Beograda na gostoprimstvu i podsetio da su dve prestonice gradovi pobratimi.

On je istakao da je danas bilo reči o zaštiti životne sredine, jer dva grada imaju slične probleme u tom segmentu, kao i o iskustvima Beograda posle uvođenja mogućnosti za dobijanje građevinskih dozvola putem elektronskog naloga.

– Banjaluka je kandidat za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine, s ciljem da naš grad postane i regionalni centar kulture. Kulturna razmena sa Beogradom i Srbijom je za nas od izuzetnog značaja i ubuduće će biti od velike važnosti – ukazao je gradonačelnika Banjaluke.

On je istakao i saradnju obrazovnih institucija u dva grada i pozvao gradonačelnika Zorana Radojičića da poseti Banjaluku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana