Građani Vrčina dobili gradski prevoz

Objavljeno: 21.03.2016. 14:44 Izmenjeno: 21.03.2016. 14:44

Od danas stanovnici Vrčina dobili su gradski prevoz. Produžena je trasa linije 303 od postojećeg terminusa u Zaklopači do novouspostavljenog u Vrčinu.

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad produžene trase linije 303 javnog gradskog prevoza od postojećeg terminusa u Zaklopači do novouspostavljenog u Vrčinu. Prvoj vožnji novom trasom, zajedno sa građanima, prisustvovali su i gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović.

Goran Vesić je podsetio da je Vrčin 40 godina čekao da gradski saobraćaj dođe u ovo mesto.

– I zaista, danas smo zahvaljujući inicijativi građana Vrčina i Opštine Grocka, koja je podržala njihovu inicijativu, danas uspeli da gradski prevoz dođe u Vrčin. Postojala je linija 303, koja je išla od Ustaničke do Zaklopače i ona je sada produžena za oko 5,5 kilometara u oba pravca i Vrčin sada zaista ima vezu sa gradom, sa Ustaničkom ulicom. Ovo nije kraj. U narednom periodu ćemo uraditi okretnicu kako bi ovaj autobus mogao da dođe do centra Vrčina i tek tada ćemo moći da kažemo da je ovo mesto potpuno povezano sa gradom. Na ovoj liniji dodali smo još jedno vozilo, pa je i smanjen interval polaska autobusa, koji sada polaze na 30 minuta. Ovo je peta linija koju smo u poslednjih nekoliko meseci produžili i većina njih nalazi se u prigradskim opštinama i to sve kako bismo red vožnje gradskog saobraćaja prilagodili građanima. U saradnji sa opštinama nastojimo da to uradimo svuda gde postoje opravdani razlozi i zato je neophodno da građani daju predloge. Produžena je linija 25P do Stepine kuće, 406 do Belog Potoka, 505 do Sunčanog brega i 534 do Ripnja. Uveli smo i pet novih linija – 11, 36, 311, 404 i 351 – podsetio je gradski menadžer.

Vesić je istakao da je politika Grada Beograda da svi delovi prestonice imaju iste infrastrukturne uslove, a to su kanalizacija, voda i putevi.

– Uskoro ćemo izaći sa planom rekonstrukcije svih puteva na teritoriji grada, koja će trajati desetak godina. Već je predstavljen plan kanalizacione mreže, a cilj je da u narednih deset godina svaka kuća bude priključena na kanalizacionu mrežu. Na ovaj način radimo sistemske stvari koje se do sada nisu radile – naglasio je Goran Vesić.

Predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović istakao je da su stanovnici Vrčina produženjem ove linije ispunili dugogodišnje težnje da dobiju gradski prevoz.

– Poslednjih godinu dana pristupili smo ozbiljnoj reorganizaciji saobraćajne mreže na opštini Grocka i drago mi je što je Sekretarijat za saobraćaj prepoznao napore opštine i što imamo dobru saradnju. Put kojim smo danas prošli urađen je u dužini od četiri kilometra, još toliko je ostalo da se završi i nadam se da će nam „Srbijaput“ izaći u susret. Takođe, raspisali smo i tender za novih 25 autobuskih stajališta tako da građani više neće morati da trpe zbog lošeg vremena jer će sva biti asfaltirana i natkrivena – najavio je Dilberović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Delimično oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana