Građani i ovog petka pitali Vesića Studio B

BeogradBeograd Pocetna 25. 01. 2019. 11:22:04

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i ovog petka odgovarao je na pitanja gledalaca Studija B.

Velike saobraćajne gužve i nedostatak parkinga kod Kliničkog centra, što u velikoj meri otežava njegov rad, bili su jedno o pitanja građana upućeno zamenik gradonačelnika Goran Vesić je podsetio da prostor Kliničkog centra ne pripada gradu. Ali to ne znači, kaže Vesić, da nije moguće pronaći neko rešenje kako bi se uradio parking na principu kako je to urađeno ispred VMA.

Pitanja su stigla i iz naselja Kaluđerica. Jedno od njih se odnosilo na asfaltiranje ulica. Vesić je podsetio da se u Kaluđerici mnogo radilo poslednjih godina, upravo na asfaltiranju. Ali, ono što otežava su pravni problemi.

Pitanje koje muči građane su i ulice u gradu i rupe koje su realna posledica aktivnosti zimskih službi tokom zime. Vesić je podsetio da će sve rupe u gradu biti sanirane nakon što stignu topliji dani. Prošle godine doneta je odluka da krpljenje rupa na 7 prigradskih opština ne radi Beograd put.

U gostovanju se pokrenulo i pitanja pasa lutalica. Pošto se građani često žale na čopore pasa ili strahuju od njihovog okupljanja i mogućih napada, Vesić je najavio kažnjavanje neodgovornih vlasnika. Samo pet odsto pasa u Beogradu je čipovano, rekao je Vesić, pa će se u budućnosti i to promeniti. On se posebno osvrnuo na pitanje naknade štete od ujeda pasa i podsetio da je lažiranje ovakvih slučajeva za neke u Beogradu postao unosan posao.

Puno pitanja bilo je vezano za produženje autobuskih linija, ili uvođenje novih u naseljima Kijevo i Kovilovo. Građani su se žalili na retko saobraćanje minibus linija i tražili da se njihovo vreme vožnje produži i u večernjim satima, posebno kada se deca vraćaju iz škole.

Kada je reč o kanalizaciji, što je takođe interesovalo građane, Vesić je pomenuo da je u planu da u narednih 10 godina ceo Beograd dobije kanalizaciju, ali  i naglasio da je najveći problem njene brže izgradnje u prigradskim naseljima nelegalna gradnja zbog koje se stalno menjaju projekti što celu stvar, zbog bahatosti nekih investitora, osećaju uvek obični građani.

One Response to “Građani i ovog petka pitali Vesića”

 1. Velimir Klacar каже:

  Kada ce stanari u ul.27marta br.6 i 6a napokon moci da koriste garaze (60 garaznih mjesta) . Obecali ste da ce to biti 20/08….danas je 06/09?????
  Izlozeni smo svim mogucim problemima!
  Koliko ja vidim po dinanici radova to nece biti jos u dogledno vrijeme.
  Mi placamo porez, odvoz smeca i parkiraliste!!!
  Pitanje g. Vesicu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Subota
Sunčano

Max: 26°C
Min: 13°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana