Grad prepoznao važnost ideje da Beograd dobije polumaraton Beoinfo, Studio B

Objavljeno: 23.11.2017. 13:48 Izmenjeno: 23.11.2017. 16:10

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović najavio da će gradonačelnik Siniša Mali i on uzeti aktivno učešće u Prvom beogradskom polumaratonu, koji će se održati 3. decembra. Mladenović se nada da će i ova trka steći popularnost kakvu ima i maraton, koji traje već tri decenije.  

– Maratonski pokret narastao je u čitavom svetu. U njemu učestuju milioni ljudi, a veliku posećenost imaju i druge, kraće trke. Beograd se nalazi na mapi svetskih maratona, a namera grada jeste da se on širi i da se omogući što većem broju ljudi da učestvuju. Otuda je prepoznao važnost ideje da se organizuje polumaraton – rekao je Mladenović.

On je pojasnio da je organizator najpre želeo da se trka održi krajem septembra ili početkom oktobra, ali da je grad morao da insistira da bude kasnije, dok se ne okončaju veliki infrastrukturni radovi u centru grada. Očekuje se da se naredne godine organizatoru izađe u susret i da se polumaraton održi u terminu koji je najpre bio planiran i ove godine.

Zamenik gradonačelnika je pozvao trkače da se prijave i izrazio zahvalnost mladim maturantima, koji takođe najavljuju učešće u polumaratonu.

Direktor „Beogradskog maratona” Dejan Nikolić ocenio je da je privilegija to što će u polumaratonu i trci na deset kilometara učestvovati gradonačelnik i zamenik gradonačelnika Beograda, te da je ova vrsta podrške zabeležena prvi put. On je precizirao da su završne pripreme u toku, kao i da je preostalo još pet stotina slobodnih mesta, s obzirom da je trka limitirana na četiri hiljade učesnika.

Podršku je dala i softverska firma „NikaTek”, u čije ime je Ahiles Kornaros rekao da je uzbuđen što su deo beogradskog polumaratona. Ova firma pruža IT usluge u organizaciji nekoliko najvećih svetskih maratona, pa će tako pomoći i organizaciju našeg. Trka ima humanitarni karakter. Slanjem poruke 195 na broj 3030 pomaže se lečenje male Marije u Beču, kako bi prohodala i sačuvala vid.

Start polumaratona, to jest trke „Beogradskih 21”, kao i trke na deset kilometara, to jest „Beogradskih 10” isti je kao i za maraton, na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Resavske. Trasa je nakon toga većim delom u Novom Beogradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Pljusak

Max: 14°C
Min: 11°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana