Grad podržava jubilej Narodnog pozorišta,spektakl „Opera na vodi“ na Savskoj promenadi Beoinfo,Studio B

Objavljeno: 05.09.2018. 18:02 Izmenjeno: 06.09.2018. 20:41

Povodom jubileja – 150 godina Narodnog pozorišta muzički ansambl nacionalnog teatra 15. septembra održaće koncert na otvorenom prostoru pored Save, u okviru Beograda na vodi. Program spektakla „Opera na vodi” pod vedrim nebom, sačinjavaće delovi iz operskih dela najznačajnijih svetskih autora, rečeno je na konferenciji za novinare u zgradi Geozavoda.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

– Poštujući istoriju i tradicju srpske kulture, Grad Beograd aktivno će podržati ovu manifestaciju jer je istorija Narodnog pozorišta usko vezana za razvoj i modernizaciju Beograda. A osnivanje nacionalne pozorišne kuće, poklapa se sa događajem od pre 150 godine, kada je Knjaz Mihailo od Turske preuzeo ključeve šest srpskih gradova, a među njima i Beograda – rekao je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Prema njegovim rečima, ovakvi spektakli su važni, ne samo zbog kulture, već i razvoja turizma u prestonici, jer Beograd ove godine beleži rekordan broj inostranih turista.

– Do sada u Beogradu nije nikada održana opera na otvorenom prostoru. Takvi događaji su nešto što obuhvata više vidova umetnosti i najkoplikovaniji su za izvođenje.  Grad će i u budućem periodu podržavati Narodno pozorište i nastaviće da bude partner sa ovom institucijom– zaključio je Mladenović.

On je pozvao sve ljubitelje reka, da karnevalom brodova ulepšaju čitavu manifestaciju.

Pored Mladenovića, na skupu su govorili Dejan Savić, upravnik Narodnog pozorišta, Jasmina Rumbetaš-Petrović, prvakinja Opere i Svetlana Glumac ispred „Mojih brendova“.

Prema Savićevim rečima, 15. septembra na Sava Promenadi okupiće se kompletan ansambl opere, sa više od 200 izvođača, a kao specijalni gost nastupiće Jovan Kulundžija.

–Za prethodnih 30 godina Narodno pozorište u glavnom gradu nije organizovalo predstavu na otvorenom, a ovaj jubilej je pravi i odličan povod da se predstavimo pubilici. Ovakav događaj je veoma važan za Narodno pozorište, a to su prepoznali ljudi iz Beograda na vodi koji su pored Grada Beograda aktivno podržali obeležavanje našeg jubileja – rekao je Savić, najavivši da bi ovakav događaj na otvorenom mogao da postane tradicionalan.

Koncert je poklon beogradskoj pubilici, a ulaz je besplatan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana