Grad izdvojio 200 miliona dinara za vaspitače Beoinfo

Objavljeno: 28.03.2019. 17:16 Izmenjeno: 28.03.2019. 17:16

Zaposlenima u 17 beogradskih predškolskih ustanova je isplaćena solidarna pomoć Grada Beograda u iznosu od po 20.000 dinara, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Za više od 9.000 zaposlenih, Grad Beograd izdvojio je 200,8 miliona dinara pomoći.

– Ispoštovali smo dogovor postignut sa sindikatima radnika beogradskih predškolskih ustanova da u prvoj polovini godine bude isplaćena ova pomoć zaposlenima. Važno nam je da znaju da cenimo njihov trud, oni to zaslužuju i novac je isplaćen čim su se stekli uslovi za to – rekao je Gak.

On je istakao da su u toku pregovori sa sindikatima predškolskih ustanova u vezi sa sadržajem novog kolektivnog ugovora.

– Ovaj dokument će dalje poboljšati položaj zaposlenih u važnoj struci. Baviće se pre svega uslovima rada u beogradskim vrtićima, ali i novim beneficijama koje se mogu uvesti za sve zaposlene – rekao je Gak.

On je zahvalio Samostalnom sindikatu radnika predškolskog vaspitanja i obrazovanja Beograda i Granskom sindikatu prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost” na dosadašnjoj saradnji i na tome što su konstruktivni partneri Grada Beograda u poboljšanju položaja vaspitača i ostalih zaposlenih u sektoru predškolskog obrazovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 20°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana