Grad isplatio 30 miliona evra na ime tužbi zbog vrtića Tanjug

Objavljeno: 01.12.2020. 10:12 Izmenjeno: 01.12.2020. 10:12

Član beogradskog odbora Srpske napredne stranke Slavko Gak izjavio je da je Grad Beograd roditeljima kojima je tokom mandata bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa nezakonito skuplje naplaćivan vrtić,do sada isplatio gotovo 30 miliona evra na ime ovih tužbi

„To znači da je vraćena ogromna većina novca roditeljima koji im je Dragan Ðilas izvlačio preko računa za vrtiće, a preostale tužbe koje stižu na naplatu će biti naplaćene tokom sledeće godine. Svaki dinar će biti vraćen roditeljima i time ćemo ispraviti jednu od najvećih sramota diktiranih iz fotelje bilo kog funkcionera ikada u Srbiji“, naveo je Gak u saopštenju.

On navodi da je tim novcem moglo da bude izgrađeno bar 15 novih vrtića, koji će, kaže, svakako biti izgrađeni.

Kako kaže, nije reč o tome koliko je opterećenje za budžet sektora za obrazovanje i dečju zaštitu isplaćivati ovoliki novac paralelno sa razvojem predškolskog obrazovanja, ogromnim ulaganjima u obnovu i izgradnju objekata i proširivanjem obuhvata dece kao osnovnim ciljem.

„Ovde je reč o tome da građani Beograda nikada ne smeju da zaborave ko ih je vređao ovakvim odnosom prema jednom od najvažnijih sektora u svakom gradu, ko je ispod računa za vrtić podmetao svoj džep i svoje lične interese uvek stavljao ispred dece“, naveo je Gak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 30°C

Pretežno vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana