Grad dodelio još 127 stipendija najboljim učenicima i studentima Beoinfo

Objavljeno: 25.05.2021. 14:55 Izmenjeno: 25.05.2021. 14:55

Na sajtu Grada Beograda  su objavljene konačne rang-liste za dodelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima visokoškolskih ustanova grada Beograda za 2021. godinu, saopštio je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu

Nakon rangiranja pristiglih prijava, komisija je obavila svoj deo posla i izabrala najbolje koje će Grad nepovratnom stipendijom podržati u daljem obrazovanju. Čestitam im i želim im mnogo uspeha u tome – izjavio je za Beoinfo gradski sekretar Slavko Gak.

On je objasnio da je ove godine kao novina za srednjoškolce uveden i kriterijum socijalno-ekonomskog statusa porodice učenika, budući da zbog virusa korona nisu održavana školska takmičenja koja su se svih prethodnih godina bodovala na konkursu.

– Na taj način omogućili smo da novac bude usmeren ka onima kojima je ova pomoć najpotrebnija – rekao je Gak.

Kako je istakao, uz već dodeljene stipendije učenicima i studentima sa invaliditetom, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je za stipendiranje najboljih đaka i studenata u 2021. godini izdvojio ukupno oko 22 miliona dinara.

Učenici srednjih škola dobijaju po 100.000 dinara, dok studentska stipendija iznosi 120.000 dinara. Učenicima srednjih škola dodeljuje se ukupno 25 stipendija, od toga 23 učenicima gimnazija i srednjih stručnih škola i dve učenicima umetničkih škola.

Studentima visokoškolskih ustanova dodeljuju se ukupno 102 stipendije, od toga 55 za studente prirodno-matematičkog usmerenja, 39 za studente društveno-humanističkog usmerenja i osam za studente umetničkog usmerenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana