Grad Beograd za Palilulu ove godine izdvojeno 350 miliona dinara

Objavljeno: 18.03.2016. 12:14 Izmenjeno: 18.03.2016. 12:14

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na asfaltiranju ulice Borčanskih žrtava 1914., koji su počeli pre tri dana i trajaće narednih nedelju dana. Na deonici dugoj 830 metara postavlja se nov kolovozni zastor i prateća signalizacija.

Kako je naveo gradski menadžer, grad je za uređenje izdvojio devet miliona dinara, a istovremeno se rade trotoari ispred vrtića „Boško Buha“, što je veoma važno zbog bezbednosti dece.

– Grad je ove godine, posredstvom Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, izdvojio oko 350 miliona dinara za Palilulu, od čega će 150 miliona biti utrošeno na vodovod i kanalizaciju, a 130 na ulice i puteve. Naša politika je da podjednako razvijamo sve delove grada, naročito one koji su ranije bili zapostavljeni. Svi građani moraju da imaju ono osnovno: put, vodu, kanalizaciju, javni prevoz, a sva druga ulaganja su stvar tržišta – rekao je Vesić.

Gradski menadžer je najavio da će u narednom periodu biti predstavljen kompletan plan rekonstrukcije ulica na teritoriji Beograda za sledeću deceniju. On će podrazumevati asfalt do svake kuće i obnavljanje postojećih ulica, i to na sistemski način.

Aleksandar Jovičić, šef Odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada, zahvalio je Gradu Beogradu i gradskom menadžeru što Borča, ali i naselja Popova bara, Mali zbeg, Krnjača nisu zaboravljeni.

– U prethodnom periodu nije dovoljno urađeno, ali će se u budućnosti vredno, odgovorno i ujedinjeno pristupati rešavanju problema građana, koji su i inicirali ove radove – rekao je Jovičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Pretežno oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana