Grad Beograd u stalnom kontaktu sa građanima Studio B

Objavljeno: 31.12.2021. 12:39 Izmenjeno: 31.12.2021. 12:39

Beograd će nastaviti da se razvija i naredne godine, najavio je zamenik gradonačelnika Gorna Vesić u redovnoj rubrici Studija B „Pitajte zamenika gradonačelnika“.

Vesić je rekao da je, uz izgradnju metroa kao najvažnijeg projekta za grad, u sledećoj godini planiran i razvoj rečnog saobraćaja, ali i održavanje stalnog kontakta sa građanima i osluškivanje njihovih potreba u čemu  su u 2021. godini najviše doprineli upravo Pokretna kancelarija zamenika gradonačelnika,  ali i Studio B, potvrđuje Vesić.

Raspisan je tender za partnera koji će sa gradom realizovati rečni prevoz Savom i Dunavom. Za tri godine imaćemo 10 brodova, kaže Vesić i podseća da je rečni prevoz nešto što je u prošlosti bilo, bez razloga, potpuno zanemareno u gradu sa dve reke.

„Nisam ni znao koliko će biti dobrih rekacija na rečni prevoz i potpuno mi je neverovatno da toliki grad, sa toliko vode nema brodove, kao što ga imaju Istanbul, Venecija, Roterdam, Beč…“, navodi Vesić.

Ono po čemu će biti upamćena protekla godina je početak gradnje metroa, kaže zamenik gradonačelnika. Tek za 6 godina, koliko će trajati  gradnja, Beograđani će shvatiti koliko je početak njegove realizacije bio važan.

„Tokom gradnje metroa najveći deo radova se neće videti, videće se izgradnja metro stanica, ali tek 2028. godine moguće je zvanično reći da će svako uvideti koliko je metro važan za Beograd“, kaže Vesić.

Vesić je podsetio da je Telekom jedan od najvažnijih partnera grada u realizaciji mnogih projekata, a među njima je najvažniji bio projekat besplatnih tableta.

„To je naša najveća zajednička pobeda, 67 hiljada dece dobila su tablete, to nemaju mnoge zemlje Evrope“, ističe Vesić.

„Politiku razumem tako da su mi na prvom mestu potrebe svih građana, a da bi saznao koji su njihovi problemi neophodno je da komuniciram sa svakim od njih.  I zato je ova vaša rubrika dobra, kao i moja Pokretna kancelarija, jer se samo tako javno čuju problemi građana“, smatra Vesić.

Zamenik gradonačelnika kaže da je posebno važno što standard u glavnom gradu raste svake godine.

„Hvala Bogu da plata raste. Prosečna plata u Beogradu je 705 evra, a do 2025. godine će biti, kada u Srbiji bude 900 evra, u Beogradu biti 1100 evra. Suština je u tome da je nezaposlenost sve manja, sada je 6 odsto, a bila je 26 odsto, a kako sve bude raslo ljudi će moći normalno da žive  od svog rada“, kaže Vesić.

Naredne godine očekuje nas početak rada na puno projekata, izgradnja oko 500 km kanalizacije i izgradnja 8 fabrika za preradu otpadnih voda, podseća na kraju zamenik gradonačelnika i zaključuje: trasirali smo put po kome će se Beograd razvijati i to je najvažnije, ono što smo započeli biće završeno.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno vedro

Subota
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana