Grad Beograd povećava ulaganja u poljoprivredu i privredu Beoinfo

Objavljeno: 25.09.2020. 20:10 Izmenjeno: 25.09.2020. 20:10

Grad Beograd kontinuirano ulaže i povećava ulaganja u poljoprivredu i privredu grada, poručio pomoćnik gradonačelnika.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Marković posetio je  novoizabrano rukovodstvo Opštine Grocka sa kojim je razgovarao o budućoj saradnji i zajedničkim projektima. Nakon sastanka posetio je gazdinstvo Dušana Đorđevića u Kamendolu, koje je prošle godine od Grada Beograda i Sekretarijata za privredu dobilo subvenciju za protivgradnu zaštitu u iznosu od 1,3 miliona dinara.

Marković je podsetio da su Odlukom o dodeli podsticajnih sredstava u oblasti pčelarstva za opšinu Grocka odobrena sredstva za 23 korisnika u iznosu preko dva miliona dinara.

– Važno je da napomenemo da su podsticajna sredstva za opštinu Grocka 2016. godine iznosila 2,1 miliona dinara, a 24,8 miliona u 2019. Ovo je najbolji parametar koji pokazuje da Grad Beograd kontinuirano ulaže i povećava ulaganja u poljoprivredu i privredu grada – istakao je Marković.

On je dodao da su sredstva u oblasti voćarstva i povrtarstva odobrena za 13 korisnika i to više od šest miliona dinara.

Sa rukovodstvom Opštine, Marković je razgovarao i o razvojnim projektima koji su vezani za opštinu iz oblasti legalizacije objekata, proširenja vodovodne mreže i komunalne uređenosti.

Pomoćnik gradonačelnika je istakao da se mora ubrzati proces legalizacije jer je to važno za građane. Takođe, potencijali u oblasti privrede i poljoprivrede se moraju proširiti, a potrebno je ulagati u komunalnu uređenost opštine i turističke potencijale kojim ova opština obiluje zbog lepote ovog kraja i obale Dunava, dodao je Marković.

– Često ponavljam, ali suština je važna – zaista svaki deo Beograda gledamo na isti način i trudimo se da se svi građani jednako osećaju kao grđani Beograda, bez obzira da li se radi o Grockoj ili Vračaru. Zajedno možemo mnogo više i radićemo na prosperitetu opštine Grocka – poručio je Aleksandar Marković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana