Grad Beograd potpisao Sporazum o saradnji sa firmom „Lukoil” Beoinfo

Objavljeno: 31.01.2020. 13:59 Izmenjeno: 31.01.2020. 13:59

Ugovorom omogućena novčana podrška za finansiranje pet kulturnih projekata u 2020. godini.

foto Beoinfo

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović potpisao je sa generalnim direktorom kompanije „Lukoil Srbija” Denisom Rjupinom po peti put Sporazum o saradnji između Grada Beograda i ove firme, kojim se omogućava novčana podrška za finansiranje pet kulturnih projekata u 2020. godini.

Mladenović je istakao da ovaj sporazum obezbeđuje 20 miliona dinara za pet beogradskih manifestacija u ovoj godini.

– Ugovor novčano podržava tri festivala, a to su „Fest”, „Martovski festival” i „Džez festival”. Takođe, ovaj novac biće izdvojen i za dve veoma važne manifestacije, a to su „Dani Beograda” i „Dani slobode”, koji su veoma značajni za našu prestonicu. Pogotovo mi je drago što je „Lukoil” prepoznao našu novu manifestaciju „Dani slobode”, jer oni veoma dobro znaju šta je negovanje tradicije – rekao je pomoćnik gradonačelnika.

On je rekao da ova saradnja utiče na jačanje veza ruskog i srpskog naroda, te da se ovim manifestacijama prisećamo zajedničkih veza kroz istoriju.

– Obeležavanjem „Dana slobode”, odnosno obeležavanjem oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, sećamo se naših čvrstih odnosa i nedozvoljavamo mogućnost za reviziju istorije – rekao je Mladenović.

Govoreći o sada već tradicionalnoj saradnji, Mladenović je zahvalio ruskim prijateljima i najavio da će u narednim nedeljama biti potpisani pojedinačni ugovori za sve manifestacije koje su predviđene spomenutim sporazumom.

– Zaista sam zadovoljan našom saradnjom i ovo je dokaz kako jedan grad i jedna snažna i uticajna kompanija mogu građanima da ponude kvalitetnije i bolje sadržaje – rekao je on.

Rjupin je podsetio da uspešna saradnja traje već pet godina i da kompanija „Lukoil” sve to vreme pruža podršku u oblasti kulture.

– Dugo godina poslujemo na teritoriji Beograda i Srbije i osećamo odgovornost da pružimo ovakvu vrstu podrške. Izuzetno nam je drago zbog toga i nadamo se da ćemo ovu podršku pružati još mnogo godina, kao i da će se naša saradnja razvijati u budućnosti – rekao je Rjupin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Sreda
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana