Grad Beograd postao korisnik Tašmajdanskih pećina

Objavljeno: 01.03.2016. 12:58 Izmenjeno: 01.03.2016. 12:58

U Starom Dvoru je potpisan ugovor kojim je Grad postao korisnik Tašmajdanskih pećina, a gradonačelnik Siniša Mali je najavio da će Grad Beograd u narednih desetak dana konkurisati za projekat sređivanja tih pećina kako bi one bile otvorene za javnost.

Mali je rekao da je potpisivanje ugovora veoma važno obzirom da Tašmajdanske pećine predstavljaju kulturno i istorijsko blago grada Beograda koje je, kako je dodao, do sada bilo potpuno neiskorišćeno.

Gradonačelnik je rekao da je pre godinu i po do dve godine dana imao priliku da obiđe te pećine i da se uveri u njihov „sjajan potencijal“, ali i da vidi stotine kilograma i tone šuta, odbačenog građevinskog materijala i prljavstine koja je tu bila.

„Zato smo rešili da preuzmemo te pećine, da njihov korisnik bude Grad Beograd umesto Republike Srbije kako bismo iskoristili potencijal tog prostora, očistili, sredili te pećine, otvorili ih građanima i gostima Beograda i kako bismo upotpunili mogućnost svih nas da se upoznamo sa istorijom našeg grada na pravi način“, rekao je Mali.

Kako je najavio, Grad Beograd će u narednih desetak dana konkurišati za projekat kako bi tašmajadanske pećine bile očišćene i sređene i kako bi u što kraćem periodu bile otvorene za javnost.

„Grad Beograd će se posvetiti razvoju ovih pećina, ulepšavanju i sređivanju ovog lepog i istorijskog dela Beograda kako bismo ga što pre otvorili i građanima i posetiocima Beograda“, dodao je Mali.

On je ugovor potpisao sa v.d. direktorom Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije Jovanom Vorkapićem koji je istakao važnost potpisivanja ugovora.

Kako je rekao, sređivanje Tašmajdanskih pećina je važno, ali i interesantno, kako turistima koji budu dolazili u Beograd, tako i deci koja će obilaskom tih pećina imati priliku istoriju vide na bolji i dinamičniji način.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 14°C

Vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 23°C
Min: 9°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana