Grad Beograd pomaže rad Fondacije „Zoran Đinđić” Beoinfo

Objavljeno: 14.09.2016. 08:48 Izmenjeno: 15.09.2016. 09:26

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da Grad Beograd, na predlog predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića, pomaže rad Fondacije „Zoran Đinđić”.

–    Grad Beograd će za rad Fondacije „Zoran Đinđić” u ovoj godini odvojiti tri miliona dinara, a nastavićemo sa finansiranjem fondacije u narednim godinama – rekao je Vesić.

On je dodao da je Vlada premijera Vučića prva koja je pomogla rad Fondacije „Zoran Đinđić” i da je za uspešan rad ove fondacije veoma važno da finansiranje bude sistematsko i uređeno.

–    Očekujemo da tokom ovog meseca nastavi sa radom Odbor za podizanje spomenika Zoranu Đinđiću, koji bi trebalo da usvoji predlog konkursa za rešenje spomenika koje će biti objavljeno tokom jeseni – rekao je Vesić i dodao da će potom umetnici iz zemlje i sveta imati nekoliko meseci da komisiji predlože rešenje za spomenik.

Prema predlogu premijera Aleksandra Vučića, spomenik Zoranu Đinđiću trebalo bi da bude podignut na Studentskom trgu 12. marta 2018. godine na 15. godišnjicu Đinđićevog ubistva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 14°C

Vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana