Grad Beograd obezbedio dodatni popust za povlašćene kategorije putnika u javnom prevozu   Beoinfo

Objavljeno: 07.06.2020. 12:33 Izmenjeno: 07.06.2020. 12:33

Grad Beograd omogućio je dodatni popust za povlašćene kategorije putnika u javnom prevozu koji su platili mesečnu kartu za mart, izjavio je gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

S obzirom da poslednjih 10 dana u martu te kategorije stanovništva iz objektivnih razloga nisu mogle da iskoriste svoje karte, te im nije im bila pružena usluga koju su platili, Grad je doneo ispravnu odluku da im se omogući dodatni popust od 32 odsto – naveo je Vasiljević za tv Prva.

On je dodao da je, od 1. do 4. juna, 33 odsto tih korisnika već iskoritilo to pravo.

– Pravo na dodatni popust ima oko 61.400 korisnika, u koje spadaju đaci, studenti, penzioneri i određene kategorije osoba sa invaliditetom. Samo u ovih nekoliko dana to pravo je iskoritilo njih oko 20.000 – istakao je Vasiljević i dodao da popust može da se iskoristi do septembra.

Kada je reč o linijama javnog gradskog pevoza, Vasiljević je ukazao da se one svakodnevno prate, analizaraju i dopunjuju sa vozilima.

–Sekretarijat za javni preoz je od 8. maja do danas intervenisao 10 puta na više linija u prestonici. Svaki dan se prati javni prevoz i u skladu sa problemima koji se javljaju na određenim linijama interveniše se. Tako je od prošlog ponedeljka na devet gradskih linija dodato 15 autobusa, dok smo u petak na 13 linija dodali 18 vozila, a juče smo na jednoj liniji dodali dva vozila. Takođe smo na prigradskoj liniji za Mladenovac dodali dva vozila – precizirao je Vasiljević.

On je rekao da su stalne intervencije jer se vodi računa o kvalitetu prevoza i usluga, a sa druge strane i o budžetu grada Beograda, jer, kako je istakao, nije opravdano da se vozila saobraćaju prazna.

-Svakodnevno se dostavljaju izveštaji iz jutarnjih i popodnevnih vršnih perioda. Oni se analizariraju i u skladu sa tim se interveniše – zaključio je resorni sekretar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 23°C

Slaba kiša

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana