Grad Beograd obezbedio 175 miliona dinara subvencija za poljoprivrednike Beoinfo

Objavljeno: 18.02.2018. 10:41 Izmenjeno: 18.02.2018. 10:42

Grad Beograd JE ove godine obezbedio podsticajna sredstva za poljoprivrednike u iznosu od 175 miliona dinara, rekao je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Mladenović je, gostujući na teleiziji Pink, istakao da je to povećanje za 55 miliona dinara nego 2017. godine.

Gradski sekretarijat za privredu je, prema njegovim rečima, raspisao četiri konkursa.

– Za stočarstvo je namenjeno 50 miliona dinara subvencija koja su, pored krava junica, namenjena i za obnavljanje stada koza i ovaca. Prošle godine Grad Beograd je podelio 39 traktora, dok je ove godine obezbeđeno 50 miliona za subvencionisanje i druge poljoprivredne mehanizacije. Za ratarstvo, voćarstvo i povrtarstvo namenjeno je, takođe 50 miliona, a za pčelarstvo 25 miliona dinara. Veliko interesovanje vlada za te konkurse. Posebno raduje interesovanje mladih ljudi koji žele da se bave pčelarstvom – naveo je Mladenović i dodao da na konkurs mogu da se prijave svi koji imaju registrovano poljoprivrednom gazdinstvo na teritoriji Beograda.

On je ukazao da pored ubrzanog razvoja poljoprivrede, turizam predstavlja jednu od najbrže rastućih privrednih grana u Beogradu, s obzirom da se beleži dvocifren rast turista.

–Reč je od više od miliom turista u našem gradu, kao i više od 2,5 miliona noćenja u 2017. godini, što je više za 20 odsto nego 2016. godine. Razvoj turizma u prestonici je doprineo da se nezaposlenost u glavnom gradu nalazi na rekordnom minimumu, koja sada ne prelezi 86.000 – ukazao je zamenik gradonačelnika.

On je istakao da je velikom povećanju turista doprineo niz kvalitetnih manifestacija na otvorenom, posebno oko Nove godine, čime je Beograd stao rame uz rame sa gradovima u centralnoj Evropi.

–Mnogo smo radili i na unapređenju infrastrukture kao što je sređivanje Obilićevog i Kosančićevog venca, ali i otvaranje Muzeja savremene umetnosti i uređenje parka Ušće – istakao je Mladenović i najavio ove godine otvaranje Narodnog muzeja, ali i nastavak uređenja Muzeja grada Beograda i Beogradske galerije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana