Goran Rakić: Naći ćemo način da prevaziđemo krizu Tanjug

Objavljeno: 02.07.2019. 20:44 Izmenjeno: 03.07.2019. 13:37

Vlasnici radnji u Severnoj Mitrovici već drugi dan ne rade zbog trgovinske blokade i takse od 100 odsto koju je Priština uvela na robu iz centralne Srbije, a predsednik Srpske liste Goran Rakić tim povodom je rekao da Priština priča jedno a na terenu čini drugo.

On je  kazao da je Priština pre nekoliko dana poslala inspektore na sever Kosova i da su oni proveravali kase za račune, međutim, nakon toga je poslala kamione s robom na sever KiM, bez ikakvih kasa i bez oznaka o poreklu robe u tim kamionima.

Prema njegovim rečima, Srbi su ponosan narod i nisu kupovali tu robu, ali ni građani drugih nacionalnosti nisu kupovali robu iz tih kamiona.

Rakić je rekao da su se privrednici sa severa okupili u više sredina i da se očekuje njihov odluka o daljim koracima, koja će biti u interesu krajnjih potrošača, a to su građani severa KiM.

On je istakao da Priština već duže pokušava da satanizuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da pošalje poruku podrške nekim opozicionim liderima u Beogradu.

Kako je rekao, siguran je da će srpski narod naći način da prevaziđe humanitarnu krizu.

Govoreći o poternici za Milanom Radojičićem i optužnici protiv Ivana Todosijevića, rekao je da je svuda u svetu pravilo i praksa da Tužilaštvo dokazuje krivicu, a da jedino na KiM Srbi moraju da dokazuju svoju nevinost.

Kaže da vlasti u Prištini jesu imale svoje „privatne“ Srbe koji su glasali u interesu Prištine, ali da nisu uspeli da kupe i uplaše Radojičića koji će, dodao je, nastaviti da se bori da Srbi opstanu na tim prostorima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana