„Gora Preobraženja“ na poklon bibliotekama u Srbiji

Objavljeno: 07.03.2016. 10:28 Izmenjeno: 07.03.2016. 10:28

Ljiljana Habjanović Đurović odlučila je da pet stotina primeraka svog najnovijeg romana „Gora Preobraženja“ pokloni svim bibliotekama u Srbiji.

Po motivima romana reditelj Hadži-Aleksandar Đurović snimio je dokumentarni televizijski film „Gora Preobraženja – priča o Svetom Savi“. Film je sniman na Svetoj Gori, u Rasu, Petrovoj crkvi, Studenici, Žiči, Mileševi, Svetoj Trojici i Beogradu. Premijerno je prikazan na Studiju B na Savindan, a zatim od Savindana do Dana Svetog Simeona Mirotočivog, po nekoliko puta na još 45 televizijskih stanica u Srbiji i Republici Srpskoj. Scenarista i narator u filmu je Ljiljana Habjanović Đurović.

Autori, koji su i producenti, film su snimili o sopstvenom trošku i ustupili su ga svim televizijama besplatno i na neograničen broj prikazivanja.

“ U mogućnosti sam da poklanjam, zahvaljujući tiražima svojih knjiga. Ja imam jedinstvenu poziciju među srpskim piscima jer se moje knjige, osim u knjižarama, na trafikama, na književnim večerima i na sajmovima, prodaju i u prodavnicama Srpske pravoslavne crkve, u crkvama i manastirima. Poklanjajući, ja ustvari vraćam čitaocima ono što su mi dali“, kaže Ljiljana Habjanović Đurović.

„Gora Preobraženja“ nas podseća kako su Nemanjići stvarali srpsku državu i Srpsku pravoslavnu crkvu. Kako je Sveti Sava ispunio sebe svetlošću Duha Svetoga i sobom obasjao srpski rod. Kako su naši preci kroz vekove opstajali na stazi Svetosavlja. Kako da se svako od nas uspne uz „Goru Preobraženja“.

„Gora Preobraženja“ je roman o Svetom Savi, besmrtnom vladaru i večitoj svesti i savesti srpskog naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana