Gojković:Vratiti Beograd kulturi i kulturu Beogradu Tanjug

Objavljeno: 18.12.2017. 21:03 Izmenjeno: 18.12.2017. 21:07

Plan Srpske napredne stranke jeste da o kulturi razgovara u svim delovima našeg glavnog grada i da vrati Beograd kulturi i kulturu Beogradu, izjavila je danas predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Gojković, koja je učestvovala na tribini SNS „Kultura za dame“, rekla je da Srbija nikada neće imati finansiranje kulture iz privatne inicijative kao što je to na primer slučaj u SAD i da zato onda treba podstaći društveno odgovorno poslovanje kompanija da ulažu u segment kulture.

„Postoje u Beogradu tradicionalni festivali desetinama godina, razgovaraćemo kako ih obnoviti, kako ih spojiti sa tendencijama 21. veka, to je prosto korišćenje potencijala koje ima glavni grad jedne države, te kako to povezati sa savremenim tendencijama, poput povezivanja kulture i turizma, što je najnoviji trend u svetu“, rekla je Gojković za Tanjug.

Važno je, podvlači Gojković, da se grad Beograd razvija, da se spaja regionalno i da na taj način bude poželjna destinacija u turističkom smislu i da se objasni „novi fenomen“ da su Beograd i Srbija uz pomoć jedne od mera vlade postale najpoželjnije destinacije za snimanje prestižnih holivudskih produkcija, te zašto je to važno za filmsku industriju naše države i uopšte za privredu Srbije.

Beograd je, podseća, svakako prepoznat kao jedna od kulturnih prestonica Evrope, a to je tako, jer, prema njenom mišljenju, „ne može se drugačije objasniti da se, osim u NJujorku i Londonu, jedino u Beogradu u Pozorištu na Terazijama igra pet veoma prestižnih mjuzikla“.

„Kada počnemo da razgovaramo o kulturi, onda su to ljudi koji zaista vole svoj grad, državu, vole kulturu i konzumenti su važnih i lepih sadržaja, onda nema kraja. Tako da, ovo je tek početak i plan SNS je da o kulturi razgovara u svim delovima našeg glavnog grada i ponovo vratimo onaj sjaj i da vratimo Beograd kulturi i kulturu Beogradu“, rekla je Gojković, koja je i funkcionerka SNS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Nedelja
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana