Gojković osudila pretnje smrću predsedniku Vučiću tanjug

Objavljeno: 15.04.2022. 19:17 Izmenjeno: 16.04.2022. 16:32

Zato pozivam sve nadležne organe da ozbiljno shvate ove pretnje i hitno reaguju na ugrožavanje bezbednosti predsednika u skladu sa zakonom“, navela je Gojković.

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković osudila je pretnje smrću koje su upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću putem društvene mreže Instagram.

„Najoštrije osuđujem pretnje smrću koje su upućene predsedniku Republike Srbije. Svaki građanin Srbije ima pravo da iznosi svoje stavove, ali niko nema prava da nekažnjeno širi govor mržnje, preti smrću predsedniku i ugrožava njegovu bezbednost. Zato pozivam sve nadležne organe da ozbiljno shvate ove pretnje i hitno reaguju na ugrožavanje bezbednosti predsednika u skladu sa zakonom“, navela je Gojković.

Gojković je uverena da neće proći pokušaji da se pretnjama i zastrašivanjem predsednik Vučić zaustavi u daljim naporima da Srbija bude moderna, uređena i uspešna država, koja čuva svoju stabilnost i budućnost, niti će, dodaje, to uplašiti predsednika, koji je dobio ogromnu podršku građana za svoju politiku na nedavnim izborima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana