Gojković odgovorila Sergeju Trifunoviću Tanjug

Objavljeno: 20.02.2020. 18:49 Izmenjeno: 20.02.2020. 18:49

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković odgovorila je predsedniku PSG Sergeju Trifunoviću koji je njoj i poslanicima SNS uputio pismo u kojem negoduje, jer nije usvojen zakon o lečenju dece u inostranstvu.

Gojković je rekla da je Trifunović ili zlonameran ili maliciozan, jer je odlučio da blati one koji vode zemlju koristeći najniže emotivne osećaje spominjući decu.

Ona je podsetila da je Aleksandar Vučić dok je bio premijer osnovao Fond za lečenje dece od retkih bolesti i dodala da pre njega niko to nije uradio.

“Mogao je taj Đilas, vodio je nekakav fond i nekakve kancelarije predsednika države. Mogao je privatno, pošto je on milioner i milijarder, privatno da formira fondaciju – Đilas”, rekla je Gojković.

Interesovalo je i zašto Trifunović nije uputio pismo i Mariniki Tepić u kojem je mogao da je pita šta je uradila kao pokrajinski ministar za omladinu i sport.

“Ponosna što je Aleksandar Vučić omogućio da se leče deca u našoj državi, kao i zbog toga što je u budžetu Ministarstva zdravlja opredeljen milionski iznos za Fond za lečenje dece”, rekla je Gojković.

Komentarišući to što ju je Trifunović u pismu nazvao “čobanicom”, Gojković je kazala da je ponosna i na to, kao i zato što ima ljudi i seoskog porekla u ovoj državi.

“Ponosna sam na ljude koji jesu čobani, ali i da mu kažem – čoban tera ovčice. Ako sam ja čoban, onda oni koji me tako nazivaju treba da se prepoznaju u onom drugom delu pesme”, rekla je ona.

Prema njenim rečima, za koji dan će se u skupštini raspravljati i o Zakonu o igrama na sreću, isticucći da će se 40 odsto sredstava koje država dobija odvajati upravo u te svrhe.

“Ova država zaista mnogo radi za budućnost naše dece i svaki život našeg deteta nam je izuzetno vredan, ali nekim ljudima ne vredi ništa objašnjavati”, rekla je Gojković iz poslaničke klupe.

Ona je dodala da Trifunović “nije glup čovek” i da tačno zna gde gađa i koga vređa, ali ne zna, kaže Gojković, da građani Srbije cene ljude koji nešto rade i kojima nije svrha postojanja u politici da šalju lažne vesti.

“Sačekajmo taj dan izbora, da vidimo koliko politika Aleksandra Vučića, čobanice Maje i njenih kolega iz SNS, i naših koalicionih partnera vredi, koliko vrede ostali učesnici u tom izbornom procesu, a koliko će ljudi, kao za budućnost Srbije i za budućnost naše dece, izabrati taj bojkot koji on onako svesrdno propagira”, poručila je Gojković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno oblačno

Subota
Jak vetar

Max: 14°C
Min: 6°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana