Gojković: Maske su potpuno pale Tanjug

Objavljeno: 11.07.2020. 09:32 Izmenjeno: 11.07.2020. 20:51

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila najnovije brutalno nasilje ispred zgrade parlamenta.

„Slike huligana koji bacaju šok bombe na policiju, razbijaju bezbednosne kamere na Skupštini Srbije, i imovinu koja pripada svim građanima naše zemlje, pa sve do nacističkog pozdrava, pokazuju da su maske potpuno pale i da inspiratori ovih nereda ne prezaju da pribegnu najgnusnijem nasilju kao poslednjem izlazu, jer ih napredak Srbije i rast njenog ugleda i snage boli i pogađa“, navela je Gojković u saopštenju.

Zato, istakla je ona, ne iznenađuje upornost sa kojom pokušavaju da podrivaju i napadaju institucije Srbije i njenih građana, ali nikoga ne sme da iznenadi ni odlučnost Srbije da te interese brani i da ne dozvoli da nasilje pobedi.

„Zašto napadaju policiju i skrnave spomenik kulture Dom narodne skupštine? Koja je to politička ideja i program koji treba da donese bolji život građana Srbije, želeo bi da zna svaki pristojan građanin Srbije“?, upitala je Gojković.

Građani Srbije, kako je naglasila, jako dobro razumeju i raspoznaju prave motive koji se kriju iza lažnog pozivanja na patriotizam i tobožnje brige za naše nacionalne interese, i ukazuje da su to samo prazne fraze iza kojih stoje isključivo interesi onih koji žele da profitiraju na razaranju mira i stabilnosti i snage Srbije.

„Jasno je da sva mržnja koja se izliva protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je i juče snažno branio interese naše zemlje i građana, kao i sve kamenice, šok bombe, suzavci, i neverovatna spremnost da se interes sopstvenog naroda baci pod noge, ne može da sakrije istinu o njima – da su u pitanju samo neuspešni pokušaji uzurpacije narodne volje. Svi oni moraju da znaju da na vlast ne mogu doći ni zauzimanjem autoputeva, ni nasiljem na ulicama i mimo volje građana Srbije, već samo izborima, na kojima su građani 21. juna nedvosmisleno iskazali svoje mišljenje“, navela je Gojković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Delimično oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 30°C
Min: 20°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana