Gojković čestitala UNS 140 godina postojanja Tanjug

Objavljeno: 21.12.2021. 12:00 Izmenjeno: 21.12.2021. 12:00

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je Udruženju novinara Srbije 140 godina postojanja.

Ministarka je navela da „UNS kao naše najstarije i najbrojnije udruženje koje okuplja novinare, svih ovih godina radi ne samo na čuvanju ugleda i dostojanstva novinarske profesije nego i na afirmisanju prava javnosti da bude istinito, potpuno i blagovremeno obaveštena o pitanjima od javnog značaja“.

Kako Gojković navodi u čestitki, „zahvaljujući širokom spektru delovanja UNS-a i negovanju tradicije srpskog novinarstva kroz organizovanje izložbi, prikupljanje muzejskih zbirki iz istorije štampe i novinarstva, kao i u ostvarivanju drugih projekata iz oblasti i delatnosti kulture sačuvan je od zaborava ovaj segment naše istorije što je od nesumnjivog značaja za sve nas“.

„Želim vam da nastavite da i dalje radite na ostvarivanju i unapređivanju profesonalnih prava i interesa, etičkih standarda i slobode javnog informisanja i izražavanja kao i na podizanju stručnosti i profesionalne spreme novinara i da vaše udruženje i kod nas ali i van naših granica uživa ugled kao i do sada“ napisala je Gojković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana