GO Zemun pokrovitelj 5.“Dragan Mance Kupa“ 2021. Studio B

Objavljeno: 11.06.2021. 15:39 Izmenjeno: 11.06.2021. 15:42

Pokrovitelj Petog međunarodnog Kupa Dragana Mancea po prvi put će biti Gradska opština Zemun, u Sportskom centru Partizan Teleoptik od 18. do 20. juna

U ime organizatora Kupa predsedniku GO Zemun Gavrilu Kovačeviću i njegovom zameniku Žarku Dronjku zahvalio se na podršci i pomoći brat slavnog fudbalera Goran Mance i trener Teleoptika Albert Nađ.

“Gradska opština Zemun je prepoznala značaj jednog od sigurno najvećih dečijih turnira u Evropi koji nosi ime tragično preminulog Dragana Mancea. Zbog uspomene na fudbalsku legendu, ogromnog odziva dece za učešće u Kupu i izražene želje da podržimo decu i omladinu, posebno u sportu, razmotrićemo mogućnosti da ovu podršku unapredimo“, izjavio je predsednik zemunske opštine.

Kovačević je najavio da će “Dragan Mance Kup“, iako sportski događaj, pored kulturnih biti uvršten u Stalne manifestacije od značaja za GO Zemun i istakao da Opština  u kontinuitetu izdvaja finansijska sredstva za sportske klubove i infrastrukturu -inicijativom za vraćanje SC Pinki, izgradnju sportske hale u Batajnici i rekonstrukciju sportskog terena koji se naslanja na OŠ “Sutjeska“.

Peti međunarodni dečji fudbalski festival “Dragan Mance Kup 2021“ održaće se na terenima S.C. Partizan Teleoptik od 18-20. juna, kada će pobedničkim ekipama biti uručeni pehari Lige šampiona i medalje, a nagradiće se i najbolji pojedinci i golmani.

Za učešće u Kupu prijavilo se čak 248 ekipa u šest kategorija: u pet za dečake godišta od 2009-2013 i prvi put za devojčice do 15 godina. Pored domaćih iz svih gradova Srbije, u Zemunu će za vreme održavanja turnira boraviti i fudbalske ekipe iz Bugarske, Rumunije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Mađarske.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Nedelja
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana