GO Vračar: Sajam zapošljavanja za osobe sa invaliditetom Studio B

Objavljeno: 08.10.2019. 19:29 Izmenjeno: 08.10.2019. 19:29

Na sajmu zapošljavanja za osobe sa invaliditetom u opštini Vracar više od 20 preduzeća ponudilo je 150 radnih mesta za različite profile i stepen kvalifikacija.

Posetioci Sajma mogli su da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima , predstave se i predaju svoje radne biografije. Poziv da se jave Nacionalnoj službi za zapošljavanje ili Opštini Vračar upućen je i svim poslodavcima, budući da su opredeljena novačana sredstva za subvencionisanje zapošljavanja teže zapošljivih kategorija, u koje spadaju i osobe sa invaliditetom.

Nacionalna služba za zapošljavanje posebnu pažnju posvećuje zapošljavanju osoba sa invaliditetom . Na njihovoj evidenciji ima 3490 nezaposlenih osoba sa smanjenom radnom sposobnošću, što je za 800 manje u odnosu na prošlu godinu na teritoriji Beograda. Oni koji su danas posetili sajam, nadaju se da će im to pomoći da što pre dodju do posla.

Nacionalna služba za zapošljavanje opredelila je ove godine vise od 300 miliona dinara za podsticaj privatnim preduzetnicima da zaposle što više ljudi, a posebno osobe sa invaliditetom. Sajam za zapošljavanje jedne od najosetljivijih društvenih kategorija od izuzetnog je značaja, ne samo za opštinu Vračar, već za čitav grad,budići da nudi više od 150 radnih mesta, ističu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Opština Vračar tradicionalno organizuje jednom godišnje Sajam  za zapošljavanje  osoba sa invaliditetom. Potrebno je da svaki poslodavac ima senzibilitet za ovu društvenu kategoriju i to je ono na čemu ova opština radi kroz mnogobrojne prezentacije subvencija koje Nacionalna služba za zapošljavanje nudi budućim poslodavcima.

U okviru nacionalnog plana i mera aktivne politike zapošljavanja opština Vračar izdvojila je milion dinara i zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, koja učestvuje sa 818 hiljada, subvencioniše zapošljavanje teže zapošljivih kategorija, u koje spadaju i osobe sa invaliditetom. Iz opstine Vracar pozivaju poslodavce da se jave do kraja godine, budući da ima još sredstava u budžetu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 24°C

Slaba kiša

Subota
Kiša

Max: 21°C
Min: 18°C

Kiša

Vremenska prognoza za 5 dana