GO Vračar: Oprezno u digitalnom svetu Studio B

Objavljeno: 29.11.2019. 14:41 Izmenjeno: 29.11.2019. 14:41

Gradska opština Vračar u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekominikacija organizovala je predavanje „Oprezno u digitalom svetu“ za učenike vračarskih petih razreda osnovnih škola.

Predavači iz Ministarstva su učenicima predstavili pored teorijskih izlaganja, primere iz prakse, odnosno slučajeve narušavanja bezbednosti dece na internetu – slučajeve vršnjačkog nasilja na internetu, diskriminacije, krađe, trgovine ljudima, seksualne zloupotrebe kao i rešavanje studija slučaja.

Zamenik predsednika Gradske opštine Vračar Radmila Sarić se obratila učenicima rečima da, Opština Vračar veliku pažnju poklanja bezbednosti dece i omladine, imajući u vidu sve probleme sa kojima se u periodu odrastanja susreću. Opština Vračar realizuje nekoliko projekata koji se odnose na bezbednost učenike osnovnih i srednjih škola, jedan je upoznavanje roditelja sa psihoaktivnim supstancama, kao i projekat koji se odnosi na zaštitu dece od vršnjačkog nasilja. „Današnje predavanje se odnosi na problem komukaciono – tehnoloških inovacija, interneta, društvenih mreža i to je nešto što pored prednosti krije i različite opasnosti. Ovo pitanje je veoma važno. Mislimo da će učenici na predavanju saznati o opasnostima i različitim problemima koji ih mogu zadesiti koristeći informacione tehnologije, ali načinima kako se mogu mogu zaštititi“ rekla je Sarić.

Gradska opština Vračar projektom „Oprezno u digitalom svetu“ želi da unapredi bezbednost dece na internetu kroz preventivne mere za bezbednost i zaštitu dece kao što su informisanje i stalne edukacije ukazujući na neophodnost stalnog opreza prilikom korišćenja interneta i telekomunikacionih tehnologija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana