GO Vračar: Aplikacija „Info za sve“ Studio B

Objavljeno: 02.09.2021. 11:36 Izmenjeno: 02.09.2021. 11:36

Aplikacija Info za Sve omogućava osobama sa invaliditetom da dobiju sve potrebne servisne informacije u audio-formatu i na znakovnom jeziku, istakao je predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković.

„Svakodnevno se trudimo da osobama sa invaliditetom olakšamo život. U tome će im pomoći i aplikacija „Info za sve“, koja za cilj ima da pruži sve potrebne servisne informacije. Ukoliko je osoba slavobida ili slepa, ima mogućnost da uz aplikaciju glasovno čuje servisnu informaciju, a ukoliko osoba ne čuje, tu su poruke na znakovnom jeziku“, kaže predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković i ističe da je približavanje informacija svim osobama sa invaliditetom vrlo značajna kategorija.

„Mi ovde razvijamo web sajt gde će se na jedan određen način preko zvučnog i znakovnog jezika dobiti informacija o svim sportskim i kulturnim događajima, o mestima gde se vakcinacija sprovodi, o svim važnim temama, da se brzo dobije informacija o svemu što zanima ljude sa invaliditetom“, ističe Nedeljković.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da je aplikacija sa radom počela prošle godine i da do sada broji 200 korisnika. Servisne informacije u aplikaciji imaju oko hiljadu ipo pregleda dnevno, i to potvrđuje koliko ova aplikacija svakodnevno olakšava život osoba sa invaliditetom. Radojičić kaže da je aplikacija mnogo olakšala život osobama sa invaliditetom.

„Ovaj projekat radimo zajedno sa ambasadom Švajcarske i resorim ministarstvom i u planu nam je da imamo još više korisnika i informacija na dnevnom nivou“, poručuje gradonačelnik.

U okviru servisa aplikacije rade osobe sa invaliditetom jer one najbolje znaju koje su informacije potrebne, kako treba da izleda vid komunikacije i šta sve može dodatno da se unapredi.

Aplikacija „Info za sve“  je besplatna i mogu svi da je preuzmu preko gugl plej prodavnice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Oblačno

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana