Dačić: Skupština dala doprinos jedinstvu Tanjug

Objavljeno: 15.09.2021. 10:57 Izmenjeno: 16.09.2021. 09:26

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić čestitao je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave srpskom narodu svim građanima Srbije.

“Narodna skupština Srbije, a i Skupština RS dale su svoj doprinos Danu nacionalnog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Mislim da je to jedan veliki doprinos koje će generacije iza nas videti kakvi će biti efekti toga”, rekao je Dačić Tanjugu nakon što su poslanici usvojil Zakon o upotrebi srpskog jezika i očuvanju ćirlice.

On je podsetio da su osnovna obeležja jednog njegov jezik, pismo, navodeći da se usvojenim zakonom čuva tradiciju, istorija, ali i nacionalni identitet.

“Ono što je najvažnije jeste srpsko jedinstvo, to je nešto čemu svi treba da težimo, zato je pozitivna činjenica da mi obeležavamo Dan srpskog jedinstva i svi oni koji se bune i koji su protiv proslavljanja ovog dana treba da odgovore na pitanje kako im do sada nije smetalo albanske zastave”, poručio je Dačić.

Čestitajući građanima Dan srpskog jedinstva, Dačić je rekao da će se obeležavanje nešto čime će se srpski narod uvek ponositi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 19°C

Sumaglica

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana