Gašić: Nijedna organizovana kriminalna grupa nije dobrodošla u Srbiju tanjug

Objavljeno: 16.11.2023. 10:51 Izmenjeno: 16.11.2023. 11:51

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić položio je kamen temeljac za novu zgradu Komande Žandarmerije u Rakovici i tom prilikom je izjavio da je ta jedinica ponos Srbije i da nijedna organizovana kriminalna grupa nije dobrodošla u Srbiju. „Ono sa čime svi zajedno možemo da se pohvalimo jesu rezultati koje imamo. Da ni jedna organizovana kriminalna […]

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić položio je kamen temeljac za novu zgradu Komande Žandarmerije u Rakovici i tom prilikom je izjavio da je ta jedinica ponos Srbije i da nijedna organizovana kriminalna grupa nije dobrodošla u Srbiju. „Ono sa čime svi zajedno možemo da se pohvalimo jesu rezultati koje imamo. Da ni jedna organizovana kriminalna grupa, nijedan kriminalac više nije dobrodošao u Republiku Srbiju. Da ste tu da sprečite svakoga od njih koji želi da bezbednost građana Srbije, a pogotovo naše dece, ugrozi na bilo koji način“, rekao je Gašić. On je za pripadnike Žandarmerije naglasio da su ponos Srbije i poručio im da do kraja godine stiže oprema koju su sami birali. „Vi jeste ponos Srbije i vi to pokazujete svakoga dana. Vi zaslužujete sve ovo što pokušavamo da uradimo“, rekao je Gašić. Gašiću je komandant Žandarmerije Saša Kosović uručio na poklon sablju, repliku sablje prvog srpskog ministra unutrašnjih poslova Jakova Nenadovića. Gašić je obišao lokaciju buduće nove zgrade Komande, položio kamen temeljac i pozdravio pripadnike Žandarmerije. Žandarmerija je posebna jedinica policije u sedištu Direkcije policije i angažuje se na predlog rukovodioca organizacione jedinice, po odobrenju direktora policije. U zadatke Žandarmerije spadaju suzbijanje terorizma, lišavanje slobode članova organizovanih i drugih opasnih kriminalnih grupa i pojedinaca u saradnji sa drugim organizacionim jedinicama MUP-a, uspostavljanje javnog reda narušenog u većem obimu, suzbijanje pobuna u institucijama za izvršenje krivičnih sankcija, obezbeđenje objekata i ličnosti, pružanje pomoći u vanrednim situacijama… Trenutno se Žandarmerija sastoji od Komande u Beogradu, Ronilačke jedinice i četiri odreda Žandarmerije: u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kraljevu.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je da organizovane kriminalne grupe koje švercuju migrante na severu Srbije imaju pomoć od strane albanske mafije sa Kosova i Metohije. „To nisu migranti, ovo su organizovane kriminalne grupe protiv kojih mi vodimo borbu, znači da odvojimo šta su migranti a šta su organizovane kriminalne grupe, uz pomoć albanske mafije, koja dolazi iz naše južne pokrajine. Oružje sve dolazi odozdo“, naveo je Gašić. On je to izjavio prilikom polaganja kamena temeljca za novu zgradu Komande Žandarmerije i i zahvalio se njihovim pripadnicima na angažmanu u Subotici i Pirotu, u pograničnim oblastima Srbije. „Veliki je to trud i rad vaš, nadam se i da su ljudi zbrinuti i zadovoljni“, poručio je Gašić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana