Gak: Svi moramo biti uključeni u ceo proces Studio B

Objavljeno: 03.09.2020. 12:40 Izmenjeno: 03.09.2020. 13:13

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak je, povodom prvog slučaja koronavirusa u školama, kaže da to što je virus u jednoj beogradskoj školi registrovan već prvog septembra samo je pokazatelj koliko svi moramo biti uključeni u ceo proces, kako bi omogućili da deca imaju nastavu u školama.

Gak ističe da se nakon ovog slučaja reagovalo u skladu sa upustvima i dodaje da je situacija sada pod kontrolom a škola u kojoj je detektovan korona virus nastavlja sa radom.

Nakon saznanja da je u jednoj beogradskog školi potvrdjen pozitivan rezultat na korona virus kod jednog učenika većina roditelja se zabrinula. Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak sagledavajući celu ovu situaciju kaže da ne očekuje da u ovom slučaju bude većih problema. Sve je pod kontrolom, kaže Gak, škola je dezinfikovana a sve je prijavljeno Gradskom zavodu za javno zdravlje, Ministarstvo je obavešteno, kao i lokalna samouprava.

Najbitnije u ovom momentu je da deca borave u školi i da se nastava odvija u učionici a ne online, kaže Gak. U svim školama su povećane mere higijene i ona je na zavidnom nivou, kaže on i dodaje da je nošenje maski obavezno kako za decu, tako i za zaposlene, kaže Gak. On ističe  da je i pored svih epidemioloških mera koje je Sekretarijat za obrazovanje sproveo,  neophodno i da roditelji budu odgovorni tako što će pratiti zdravstvene promene kod svoje dece a pre škole im meriti temperaturu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 22°C

Grmljavina sa kišom

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana