Gak: Svako ko krši zakon mora biti kažnjen Tanjug

Objavljeno: 10.06.2020. 14:41 Izmenjeno: 10.06.2020. 14:41

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak poručio je  šefu odborničke grupe SzS u Skpštini Beograda Nikoli Jovanoviću, povodom optužbi na račun rada direktorke Centra dečjih letovališta Beograda, da svako ko krši zakon mora biti kažnjen, ali i da o tome odlučuju nadležne institucije na osnovu dokaza.

„U ozbiljnoj državi nadležne institucije se bave zakonitošću poslovanja svih drugih institucija i ukoliko bilo ko prekrši bilo koji zakon, ne rukovodi institucijom dobro, urušava je ili uništava, nenamenski troši sredstva i tako dalje, mora za to biti kažnjen“, naveo je Gak u saopštenju.

Takođe, Gak poručuje da Jovanoviću mora biti jasno da mu ne pada na pamet kao gradskom sekretaru da utiče na rad institucija koje znaju svoj posao i koje će ga uraditi na osnovu dokaza, a ne osnovu, kako kaže, „jelovnika“.

„Taj manir “serviranja“ koji su strukture Ðilasovih poslušnika nasledile, i koriste ga i dalje, više nije na meniju. Svako mora da radi svoj posao i da za njega odgovara“, ističe Gak.

Baš kao što ćete morati da odgovarate što ste izvukli milijarde dinara iz džepova roditelja, time što ste im naplaćivali skuplje vrtiće, što ste Sportsko rekreativni centar Pionirski grad umesto za decu koristili za rijaliti programe i ostavili ga u ruševinama i gubicima, dodao je gradski sektara.

Ističe da su bivšoj vlasti građani za to sve već „presudili“ time što su ih kao najštetniju i najneefikasniju vlast u istoriji Beograda sklonili sa svih pozicija.

„Znam da će vam i 21. juna pokazati da više ništa neće “jesti“ sa vaših “jelovnika“. Džabe mašete njima“, poručio je Gak, navedeno je u saoštenju.

Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda podneće krivičnu prijavu protiv vršioca dužnosti direktora Centra dečjih letovališta Beograda (CDL) Tanje Santrač zbog, kako tvrde, zloupotrebe službenog položaja, najavio je Jovanović.

On je novinarima ispred ovog centra ponovio ranije tvrdenje da je za vreme vanrednog stanja, dok su sve ustanove bile zatvorene, a na snazi bila zabrana kretanja, Santračeva otvorila odmarališta na Tari i na Avali, koja su u sklopu CDL Beograd, da bi tamo na račun grada, sa porodicom provela „izolaciju“, od 20. marta do 20. aprila.

SzS je zatražio i smenu Santračeve, kao i nadležnog gradskog sekretara Slavka Gaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana