Gak: Mir se ne kupuje, a duša se ne prodaje Tanjug

Objavljeno: 03.09.2020. 14:22 Izmenjeno: 03.09.2020. 14:22

Član Glavnog odbora SNS Slavko Gak izjavio je da je u vaterpolo samo u poslednjih godinu dana vladavine SNS sa Aleksandrom Vučićem upumpano 2,2 miliona evra i istakao da mu nije jasno odakle dolazi „gnev“ bivšeg vaterpolo reprezentivca Danila Ikodinovića.

„U vreme vladavine SNS sa Aleksandrom Vučićem na čelu, u kojoj je Ikodinović malo hteo da zapliva, pa malo ne, je samo u proteklih godinu dana u vaterpolo upumpano 2,2 miliona evra. Zna Ikodinović, siguran sam, da je to novac, 1,2 miliona evra, koji se vrhunskim igračima dugovao na ime premija za ostvarene rezultate na takmičenjima od 2008. do 2012. godine“, naveo je Gak u saopštenju, reagujući na intervju Danila Ikodinovića u kojem je, između ostalog, rekao i da je napravio glupost kada je bio na listi koja je podržala SNS na beogradskim izborima.

Gak navodi da Ikodinović sigurno zna i da je Aleksandar Vučić zaslužan za novac koji je išao vaterpolu, kao i da je osim toga vaterpolo klubovima obezbeđeno još milion evra za pomoć za učešće u Evrokupovima i Jadranskoj ligi.

„Zna i šta taj novac znači sportistima, ali i ko ga je obezbedio da bi nepravdu ispravio i zaslužen novac našim kolegama isplatio. Zna sve to Ikodinović i zato mi nije jasno odakle dolazi toliki gnev. Iz bazena ne dolazi, niti iz politike jer u njoj nije a bio bi očigledno iz pogrešnih razloga, a teško je poverovati i da je iz hladne glave vrhunskog sportiste“, naveo je Gak.

Dodao je da može da prihvati različito mišljenje, ali da ne može i neću da prihvati da se ova vlast sa Aleksandrom Vučićem na čelu poredi sa ljudima koji su, kako navodi, od 2000. do 2012. upropastili zemlju dok su je vodili sa Draganom Ðilasom koga pominje.

Gak je istakao da se „mir ne kupuje, a duša se ne prodaje“, te da vrhunski sportista zna samo za fer-plej iz te iste jedne, jedine duše.

„Poštujem stavove svih i u politici i u sportu, trudim se da razumem čak i kada se menjaju mada više volim doslednost i podršku iz uverenja, ali, ipak, ne mogu da razumem da stavovi ozbiljnog, vrhunskog sportiste zavise od nekog trenutnog uloga ili pomisli na tako nešto“, naveo je Gak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Pretežno oblačno

Petak
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana