Francuska televizija u Beogradu Studio B

Objavljeno: 25.11.2020. 19:28 Izmenjeno: 25.11.2020. 19:32

Novinarska ekipa glavne televizijske stanice u Francuskoj u petodnevnoj je poseti Beogradu. U svojim emisijama, ta televizija svakog vikenda predstavlja velike evropske gradove, a ovaj put na listi se našla i srpska prestonica. Snimanje se realizuje u saradnji s turističkim organizacijama Srbije i Beograda

Televizijsku ekipu iz Francuske zatekli smo za vreme snimanja najveće pravoslavne svetinje na Balkanu, Hrama Svetog Save. Kolege iz Pariza bile su zadivljene radovima, a posebno velelepnim mozaikom jedne od najvećih pravoslavnih crkava na svetu. Znatiželja ih je dovela, kažu, da kao turisti istražuju Beograd i svoje utiske prenesu francuskoj javnosti. Olakšavajuća okolnost im je i to što Srbija nije uvela restriktivne mere za vreme pandemije koronavirusa kao druge evropske zemlje.

Glavni cilj ove ekipe jeste da Beograd približi Francuzima iz više uglova. Osim što srpsku prestonicu predstavlja kao grad koji se ubrzano razvija, francuska tv stanica objašnjava i zašto je Beograd važno mesto na mapi svetskih i evropskih turističkih destinacija.

Tokom obilaska grada, ekipa TF1, posetila je Hram Svetog Save i druge turističke atrakcije, ali i ono po čemu je Beograd bio i te kako poznat u vreme bivše SFRJ.

Poseta kolega iz Francuske našem gradu traje još nekoliko dana, a njihovi krajnji utisci biće objedinjeni u osmominutnoj reportaži koja će biti emitovana u Vestima francuske televizije.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 9°C

Pretežno oblačno

Petak
Promenljivo oblačno

Max: 16°C
Min: 9°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana