Francuska predstavila petogodišnji investicioni plan od 57 milijardi dolara Beta

Objavljeno: 25.09.2017. 15:24 Izmenjeno: 25.09.2017. 16:27

Francuska vlada danas je predstavila investicioni plan koji je obećao predsednik Emanuel Makron, sa ciljem da se u narednih pet godina rasporedi 57 milijardi evra pre svega za ekološku tranziciju, obuku i digitalnu transformaciju države.

 Cilj petogodišnjeg plana, koji je elaborirao ekonomista Žan Pizani-Feri, kreator Makronovog programa za predsedničke izbore, jeste da se „pojača efekat“ vladinih „ekonomskih, fiskalnih i socijalnih reformi“, izjavio je danas francuski premijer Eduar Filip.

Filip, koji je danas predstavio novinarima izveštaj, rekao je da plan podrazumeva 57 milijardi evra za reforme, što je više od 50 milijardi evra, koliko je obećano tokom predizborne kampanje.

Prema planu, 20 milijardi evra će biti namenjeno za ekološku tranziciju, koja je prioritet vlade. Devet milijardi evra će otići na digitalnu transformaciju, 15 milijardi evra na obrazovanje i obuku, a 13 milijardi evra na inovacije.

Za finansiranje plana 12 milijardi evra je obezbedjeno iz postojećih kredita, a preostalih 45 milijardi evra će biti finansirano iz novih izvora, izmedju ostalog zahvaljujući „mobilizaciji budžeta ministarstava koja će više izdvajati ove investicione troškove“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana